"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

booking.com'un erişim yasağını kaldırma talebi reddedildi

11 Temmuz 2018, Çarşamba 16:46
Türkiye'deki faaliyetleri 'haksız rekabete' yol açtığı için ihtiyati tedbir kararıyla durdurulan internet üzerinden otel rezervasyon portalı Booking.com'un tedbir kararının kaldırılması talebi, mahkeme tarafından reddedildi.

İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen duruşmada, davalı booking.com'un site hakkında verilen ihtiyati tedbir kararının mahkeme tarafından belirlenecek bir teminat karşılığında kaldırılmasına ilişkin yaptığı ikinci talebi reddedildi.

Mahkemenin kararında, teminat karşılığı tedbir kararının kaldırılmasının bu aşamada mümkün olmayacağı belirtilerek, bilirkişi raporunun beklenmesi gerektiği, varsa zararın rapor ile belirleneceği vurgulandı.

Ne olmuştu?

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) avukatları, seyahat acentelerine karşı haksız rekabet gerçekleştirdiği iddiasıyla Hollanda merkezli online rezervasyon portalı booking.com aleyhine faaliyetlerinin durdurulması talebiyle dava açmıştı.

Davayı 29 Mart 2017'de kabul eden mahkeme, booking.com şirketinin, internet adresi üzerinden, Türkiye'deki otel, konaklama tesislerinin pazarlanması ve pazarlanmasına aracılık edilmesi yönündeki faaliyetinin durdurulmasına karar vermişti.

Davalı booking.com'un avukatları ise, Türkiye'deki faaliyetlerin tedbiren durdurulması kararına itiraz etmiş, itirazı değerlendiren mahkeme, 26 Mayıs 2017'de verdiği kararla, bu itirazları reddetmişti.

Booking.com sitesi Türkiye'de yeniden açılıyor mu ?

Geçtiğimiz günlerde TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya yasal düzenlemelerin yapılması halinde booking.com ve benzer sitelerin yakın zamanda yeniden erişime açılacağını açıklamıştı.

Bağlıkaya, "Booking.com benzeri siteler için 'kurumsal üyelik' statüsünün hayata geçirilmesiyle Türkiye'de bu sitelerin yeniden hizmete girebileceğini aktarmıştı.

Yabancı ve yerli turistlerin en çok kullandığı seyahat ve tatil platformlarından olan Booking.com üzerinden Türkiye'de rezervasyon yapılamazken, yurtdışı rezervasyonlarda ise site halen hizmet veriyor.

Euronews Türkçe

Okunma Sayısı: 1409
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı