"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu kadar korkuyla nereye gideriz?

24 Nisan 2019, Çarşamba 15:26
Ekonomi yazarı İbrahim Kahveci, iş dünyasını sesziz kalmakla suçlayarak "Bu kakar korkuyla nereye gideriz?" diye sordu.

İbrahim Kahveci'nin Karar'da yayınlanan bugünkü yazısının bir bölümü şöyle:

"Artık krizleri sorgulayamıyor, dertlerimizi de açıklayamıyoruz. Akşam sofrada yemek pişemiyorsa sesimiz de çıkmıyor. Sabah kahvaltıda kuru ekmek lüks olmuş ama derdimiz ülke bekası deniliyor.

Oysa kimse 2 milyar dolarlık köprüye 12 milyar dolar Hazine garantisine bakmıyor. Açık ihalelerin iptal edilip yüzde 50 fazlasına tanıdık firmalara verilmesini de göremiyor. Matematik ile ülkenin bekasını şifreleyebiliyor ama aynı matematiği ülkemizin yoksulluğunda görmezden geliyoruz.

(...)

Hafta sonu vahim bir olay yaşandı. Ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu linç girişimi ile karşı karşıya kaldı.

Bakıyorsunuz ki;

İş dünyasından “çıt” yok. Ne kurumsal bir açıklama, ne bir kınama. Sadece şahsi bir kaç tweet...

Kurumsal sessizlik... Sanırsınız ki, kuzuların sessizliği. Bu kadar korkuyla nereye gideriz? Hangi yabancı gelir; hangi teknolojiyi artırabiliriz?"

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1954
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı