"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu taşınmazlar acele kamulaştırılacak

26 Aralık 2014, Cuma 09:08
Bakanlar Kurulu, enerji projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasını kararlaştırdı.

Söz konusu kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Aydın'ında yer alan J-700 numaralı jeotermal kaynak işletme ruhsat sahasında yapımı devam eden jeotermal enerjiye dayalı üretim tesisi için ihtiyaç duyulan kuyuların açılabilmesi amacıyla listede belirtilen taşınmazların, Aydın Valiliği (Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı) tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

İstanbul'un Bakırköy ilçesinde gerçekleştirilecek Küçükçekmece Aşık Veysel Caddesi D-100 Karayolu Arası Yol Kavşak Uygulama İmar Planı kapsamındaki yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazların, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait "154 kV Çamlıyayla Havza-Kadıncık 2 Enerji İletim Hattı Projesi", "154 kV (Bursa DGKÇS-Bursa SAN) Brş.N-Demirtaş EİH Projesi" ve "380 kV (Zetes-Amasra) Brş.N-Bartın 380 OSB Enerji İletim Hattı Projesi" ve "154 kV (Varsak-Serik) Brş.N.-Belek Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamında gösterilen güzergaha isabet eden taşınmazların, direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle acele kamulaştırılmasına karar verildi.

"154 kV Selçuk GIS Trafo Merkezi Projesi" ile "380 kV Bornova 380 GIS Trafo Merkezi Projesi" kapsamında ekli haritada gösterilen sahaya isabet eden taşınmazlar ile bağlantı anlaşması uyarınca tesis edilecek "154 kV Alaşehir JES TM-Alaşehir JES Havza TM Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamında haritada gösterilen güzergaha isabet eden taşınmazlar direk yerleri mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisi ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle acele kamulaştırılacak.

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde belirtilen alanın Göllüce Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilan edildi.

Okunma Sayısı: 1141
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı