"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bütçe açığı yine halka kapattırılacak

21 Nisan 2020, Salı 17:00
Vergi uzmanı ve Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ozan Bingöl, bütçe açığının martta 43.7 milyar lira ile bu yıl öngörülen açığın üçte birine yakın olduğunu vurgulayarak, “Koronavirüsü nedeniyle mutlaka ek kaynak ihtiyacı doğacak. Yani Hazine ve Maliye Bakanı’nın deyimiyle vergi yine tabana yayılacak” dedi.

Sözcü’nün haberine göre, Kolalı gazoz ve puroya Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışı ve oyun konsoluna yüzde 50 ek gümrük vergisinin kaynağın ne olacağını yavaş yavaş netleştirdiğini vurgulayan Bingöl, “Talebi artan her ürünün zincirleme reaksiyon ile vergisi de artıyor sanırım. Tıraş makinelerine dikkat” diye konuştu.

HARCAMALAR ŞEFFAF OLMALI

Bingöl, kaynak oluşturmak için yeni vergilerin kapıda olduğuna dair ise, “Sayın Hazine ve Maliye Bakanı’nın deyimiyle vergi yine tabana yayılacaktır. 26 Mart’ta kolalı gazoz ve puroya ÖTV artışı, 18 Nisan’da oyun konsoluna yüzde 50 ek gümrük vergisi de kaynağın ne olacağını yavaş yavaş netleştiriyor. Talebi artan her ürünün zincirleme reaksiyon ile vergisi de artıyor sanırım. Tıraş akinelerine dikkat. Şeffaflığın olmadığı bir ortamda bu paraları hoyratça harcayanlar için vergi bir güç, ödeyenler için ise yüktür. Bu yıl verilecek yüksek bütçe açıklarının en önemli yüklenicisi yine vatandaş olacak. Bu yüzden harcamaların şeffaf yapılması çok önemli. Ayrıca tasarruf önemli. Eskilerin deyimiyle “Dönem delikli kuruşa kırk düğüm atma dönemi” diye konuştu.

Etiketler: bütçe
Okunma Sayısı: 1218
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı