"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"Çaresizlikten cesur olmaya başladılar"

05 Ağustos 2022, Cuma 23:28
Ekonomi gazetecisi Şeref Oğuz, “Korkutulmaktan yorulan iş dünyası çaresizlikten cesur olmaya başladı” dedi.

Dünyadaki ve Türkiye’deki enflasyon gelişimine dikkat çektiği yazısında özetle şunları kaydetti: “Deniz bitti, kamu kaynakları bitti, biliyorsunuz ihracatçıların dövizlerine el koymaya kalktılar, önce yüzde 20’si, sonra yüzde 40’ını, sonra yetmemiş olacak ki iş adamlarına ‘Çok sıkıştık, rica ediyoruz döviz bozdurun’ diye telefon açtılar, o da işe yaramayınca MB Başkanı Kavcıoğlu’nu İstanbul Sanayi Odası’na gönderdiler ve ‘Siz stokçusunuz, elimizde liste var’ dediler. Hepimiz ayağa kalktık, çünkü sanayiciyi ‘stokçulukla’ suçlayamazsınız. Stok tutmakla stokçuluk farklı şeylerdir, sanayici üretimini sürdürebilmek için sanayici stok tutmak zorundadır, istediğin malı da alamıyorsun, mesela beyaz eşya yan sanayicileri parasını vermiş olmasına rağmen 50 hafta sonra mal alabiliyor” diyen Oğuz, “Sanayici dövizini bozdurmazsa onları mimleyip işlerini bozarlar mı?” sorusuna şöyle cevap verdi:

Suçu başkalarına atmaya çalışıyorlar

“Tabii ki bozarlar ama şunu da söyleyeyim, hani kediyi köşeye sıkıştırınca yüzüne dalar ya, şimdi çaresizlikten sanayici yavaş yavaş cesur olmaya başladı. Çaresizlikten! Çünkü sürekli olarak korkutuluyorsunuz, iş dünyası korkutulmaktan yoruldu, artık yorulduk. Dünya gazetesi olarak bütün sanayicilerle konuştuk, Bloomberg’de devamlı anlattık, İSO’da yaptığı konuşmada fırça atan Merkez Bankası Başkanı TOBB’a gittiği zaman suçlamada bulunmadı, sadece şikayet dinledi. ‘Ben size stokçuluk demek istememiştim yanlış anlaşıldı’ diye geri adım attı. Türkiye’nin dövize ihtiyacı var, dövizi ihracatçı üretiyor, bunu sanayicinin aldığı malla üretiyor, eğer siz sanayiciyi ‘stokçu’ diye sistem dışına çıkarırsan ihracatçı ne ihraç edecek, hangi döviz gelecek? Bunlar döviz sıkıntısını ‘stokçu’ diye iş adamına, enflasyonu da ‘vatandaşın açgözlülüğüne’ bağlayarak suçu başkalarına atmaya çalışıyorlar, bunun sonu yok!” 

Etiketler: çaresizlik, cesur
Okunma Sayısı: 1287
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • celil

    7.8.2022 05:34:21

    Yok be ekonomi uçuyor , sanayi çarkları dönüyor. Avrupa bizi kıskanıyor. Dış güçler yapıyor. Faiz düşecek düşecek. Nas ne ise biz onu yaparız. Bay kemallll biz ekonomistiiz sen anlamazsın …Masallar ve pembe rüyalar. Hikayeler ve daha neler neler.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı