"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çarşı pazar TÜİK’i doğrulamıyor

04 Haziran 2022, Cumartesi 18:40
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkan Mehmet Balık, “Açıklanan enflasyon oranları son 20 yılın en yüksek seviyelerinde seyretse de veriler çarşı pazar gerçeğini yansıtmamaktadır” dedi.

TÜİK’in açıkladığı Mayıs ayı oranlarına göre aylık bazda yüzde 2,98, beş aylık bazda yüzde 35,64 ve son bir yıla göre yüzde 73,5 oranında artış yaşandığını hatırlatan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkan Mehmet Balık, “Ancak, açıklanan enflasyon oranları son 20 yılın en yüksek seviyelerinde seyretse de açıklanan veriler gerçeği yansıtmamaktadır” dedi. Birleşik Kamu-İş konfederasyonu araştırma birimini Kamu-Ar’ın yaptığı araştırmaya göre Mayıs ayı enflasyon oranı aylık bazda yüzde 9,2, beş aylık bazda 65,6, yıllık bazda yüzde ise 159,6 oranı ile üç haneli rakamlar olduğunu bildiren Balık, “Kamu-Ar verilerine göre yıllık bazda sebzede 422,4, meyvede yüzde 243,1, ekmek, pirinç un ürünlerinde 139,4 gibi oranlarda enflasyon yaşanmaktadır. Kamu-Ar verilerinin TÜİK’in verilerine kıyasla vurdumduymaz AKP iktidarına inandırıcı gelmese de vatandaşlar çarşı pazarda gerçeği yaşayarak öğrenmektedir” diye konuştu. 

MARKET SEPETİ YILBAŞINDA 500, ŞİMDİ 828 LİRAYA DOLUYOR 

Kamu çalışanları ve emeklilere ise enflasyon farkı harici yüzde 7,5 oranında zam yapılmasının bugün yaşanan enflasyona göre maaşların alım gücü geçen yılın asgari ücretin bile gerisine düşürdüğüne dikkat çeken Balık, “Hali hazırda akıl dışı oranlarda açıklanan enflasyon oranlarıyla kamu emekçileri ve emeklilerin gasp edilen haklarından bu sefer toplu sözleşme oyunları ile ne kadar az verirsek o kadar iyi zihniyeti ile hareket edilmeye çalışılmaktadır. Yeni yılın ilk aylarında 500 liraya aynı kalemlerden oluşan market sepetinin bugün en az 828 liraya dolduğunu yurttaşlar çok yakından gözlemlemektedir. Ekonomi bu derece bunalımda iken ilk beş aylık enflasyon oranına göre maaşlara en az yüzde 65 oranında zam yapılması gerekmektedir” dedi. 

Etiketler: çarşı, pazar, TÜİK
Okunma Sayısı: 1041
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı