"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çeltik üreticisi rekolte kaybından endişeli

13 Temmuz 2015, Pazartesi 13:12
İpsala'da çeltik üreticileri, yanıklık hastalığı nedeniyle verim kaybı endişesi taşıyor.

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar, çeltik yanığının rekolteyi düşüren bir çeşit mantar hastalığı olduğunu söyledi.

İpsala'da 200 bin dönüm çeltik ekili arazi bulunduğunu, yerinde önlem alınmadığı durumda ciddi rekolte kaybı yaşanabileceğini ifade eden Balcılar, "En kısa sürede uçakla havadan ilaçlama yapılmazsa çeltikte yüzde 50 rekolte kaybı yaşanabilir. Kurtarılan ürünün de piyasada alıcısı olmaz" dedi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu da İpsala'da çeltik arazilerinde görülen yanıklık hastalığıyla havadan mücadeleye başlanması gerektiğini ifade etti.

Uçakla havadan ilaçlamanın, istenilen bir yöntem olmamasına rağmen, hastalığın daha fazla yayılmaması için acilen başlaması gerektiğini belirten Gaytancıoğlu, "Burası bir mono kültür alan, çeltikten başka bitki yok. Başka bir ürüne zarar yok. Uçakla mücadele yapılması gerekiyor. Hastalık bütün tarlalara yayılabilir" diye konuştu.

Gaytancıoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan bir heyetin çeltik arazilerinde incelemede bulunduğunu da kaydetti.

Bölgedeki çeltik üreticileri de verim kaybının daha fazla olmaması için gerekli önlemin alınmasını istedi.

AA

Etiketler: edirne, ipsala, çeltik
Okunma Sayısı: 2446
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı