"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çin borsası Japonya kadar büyüdü

14 Haziran 2015, Pazar 17:06
Çin borsasına kayıtlı şirketlerin toplam değeri ilk defa 10 trilyon doları geçti. Bu rakamın 6,7 trilyonluk kısmı ise son 12 ay içinde gerçekleşti.

Uzmanlar dünya tarihinin hiçbir döneminde bir ülke borsasında bu kadar kısa zamanda, böyle inanılmaz bir büyümenin gerçekleşmediğini belirtiyor. Zira Çin borsasının sadece bir yıllık dönemdeki büyüme miktarı, toplam değeri 5 trilyon dolar olan Japon borsasından daha fazla. Bir başka deyişle Çin borsası bir yılda, Japon borsasının tamamından daha fazla büyüdü.

Son rakamlarla Çin borsası böylece yaklaşık 25 trilyon dolarlık değerle dünyanın en büyüğü olan Amerikan borsasının ardından ikinci sıraya yerleşti.

Etiketler: çin, borsa, yükseliş
Okunma Sayısı: 2942
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı