"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Destek, başka ülke çiftçilerine veriliyor'

19 Aralık 2020, Cumartesi 19:59
Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Baki Remzi Suiçmez, buğday, arpa ve mısırda gümrük vergilerinin sıfırlanmasının anlamını “Ülkemizden esirgenen desteğin başka ülke çiftçilerine verilmesi sonucuna yol açar” diye açıkladı.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Baki Remzi Suiçmez, buğday, arpa ve mısırda gümrük vergilerinin 31 Nisan 2021 tarihine kadar sıfırlanmasının iç piyasadaki fiyatları baskı altına alınacağı ve dış alım yoluyla çiftçinin ‘terbiye edileceği’ anlamına geldiğini söyledi. Suiçmez, koronavirüs sürecinde bazı ülkelerin ihracatı durdurduğunu hatırlatarak, “İhraç etmeme kararları, ülkemizde beklenen rekoltenin olmaması, kuraklığın etkisiyle gelecek yılda da gerekli üretimin olmayacağı, 2020 desteklerinin 2019 destekleriyle aynı tutulması önümüzdeki dönemde Türkiye’nın buğday, arpa ve mısırda gıda arzı sorunu yaşayacağının göstergesi” dedi. Suiçmez, dış ticarette vergilerin sıfırlanmasının anlamını ise “Ülkemizden esirgenen desteğin başka ülke çiftçilerine verilmesi sonucuna yol açar. Ülkemizin gerekli stoklarını yabancı ülkelere bağlaması ise ülkemizde gıda güvenliği sorunu oluşturacak” diye konuştu. 

 

Etiketler: destek, çiftçi
Okunma Sayısı: 1881
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı