"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Doğalgaza zam gelmesi sürpriz olmaz'

21 Eylül 2019, Cumartesi 09:11
Petrol Mühendisleri Odası Enerji Politikaları Çalışma Grubu Başkanı Necdet Pamir, 2017 Aralık'tan bugüne konutlarda kullanılan doğalgaza toplamda yüzde 64 zam yapıldığını belirtti.

Petrol Mühendisleri Odası Enerji Politikaları Çalışma Grubu Başkanı Necdet Pamir, doğalgaza yeni bir zammın sürpriz olmayacağını söylerken "Türkiye hâlâ enerjide dışa bağımlı bir ülke” ifadesini kullandı.

Sözcü'den Özlem Gürses'e konuşan Pamir, "Türkiye, tükettiği enerjinin yüzde 30.5'ini doğalgazla karşılıyor" dedi.

Pamir'in Gürses'in sorularına verdiği yanıtların bir bölümü şöyle: 

İktidar enerjide çok büyük yatırımlar gerçekleştiğini anlatıyor. Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığı çözüldü mü?

AKP iktidara geldiğinde, Türkiye'nin enerji tüketiminde dışa bağımlılığı yüzde 68'di. 2017 yılında yüzde 76 olmuş. Yani azalmamış, artmış. AKP iktidarında enerji tüketimi de yüzde 89 artarken, yerli üretim sadece yüzde 45 artmış. Yani arada yüzde 54 fark var, demek ki o farkı bir yerden satın alıyoruz. İthalat rakamları gösteriyor zaten; 2002 yılında 57 milyon ton petrol eşdeğeri olan toplam enerji ithalatı, 2017'de 124 milyon ton petrol eşdeğeri olmuş. Yani yüzde 118 artmış. Elektrik üretiminde de durum benzer. 2018 yılında, elektrik üretimi için kullanılan kaynakların yüzde 51.2'si dış kaynak. Cari açığın da artmasının en büyük nedeni; AKP'nin yanlış ekonomi ve enerji politikası… Ve tabii ki dış politikası.

Enerjide yeni zamlar beklemeli  miyiz? Mesela elektriğe, doğalgaza?

Ne yazık ki yakın bir gelecekte yeni zamların yapılması sürpriz olmaz.  BOTAŞ zarar ediyor. Sübvansiyon ise yine  halkın kesesinden yapılıyor.

Etiketler: doğalgaz, zam, sürpriz
Okunma Sayısı: 1607
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • canhan

    21.9.2019 15:11:18

    Alıştır ve yap taktiği yani. Geçmişte de hep zam vardı. Bir şey değişmedi sadece oyuncular değişti onlarda aynı rolü yaparak millet güçsüzleştiriip durular Halkını mutlu edemeyen zamlarla inleten yönetimlere ne denir? Millet ne der oylarıyla ?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı