"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dolar 7’yi geçti

05 Ağustos 2020, Çarşamba 17:00
Londra’daki swap (döviz takası) faizlerinin bir anda uçmasının ardından Türk Lirası ihtiyacı olan yabancılar hisse senedi ve tahvil satışı gerçekleştirdi.

Bunun üzerine Borsa İstanbul’da dün yüzde 3’ü aşkın kayıp yaşandı. Dolar/TL 7.03 seviyesinin de üzerine çıktı. Önceki gün TL likiditenin son bir yılda atılan adımlarla neredeyse yok olma noktasına geldiği Londra swap (döviz takası) piyasalarında gecelik vadede TL faizi Nisan 2019’dan beri ilk kez 1,050 seviyesine kadar yükseldi. Küresel piyasalarda ise ABD’de yaşanan ekonomik iyileşmenin Avrupa’nın gerisinde kaldığına dair güçlenen görüş Euro’yu iki yılın en yüksek seviyesine yaklaştırdı. Bankacılar küresel piyasalarda dolardaki zayıf seyre rağmen dolar/TL’de bir düşüş görülmediğine aksine yükseliş yaşandığına dikkat çekiyorlar. Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 6,9610’dan işlem gördü.

Okunma Sayısı: 1169
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı