"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dünyada gelir eşitsizliği konusunda en kötüler arasındayız

21 Mayıs 2015, Perşembe 17:53
Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Teşkilatı (OECD) tarafından yayımlanan son verilere göre dünyada gelir dağılımının en adil olduğu ülke Danimarka. Türkiye ise Şili, Meksika ve ABD ile birlikte listenin sonunda yer alıyor.

Üye ülkelerdeki en zengin yüzde 10’luk nüfusun gelir oranı ile en fakir yüzde 10’luk nüfusun gelir oranını karşılaştıran OECD dünyanın gelir eşitliği konusundaki haritasını çıkardı. Buna göre Danimarka dünyada gelir adaletinin en geniş manada bulunduğu ülke. Danimarka’yı, Çek Cumhuriyeti, Slovenya ve Finlandiya takip ederken listenin sonunda sırasıyla Meksika, Şili, Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye yer alıyor.

Okunma Sayısı: 2424
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı