"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ekim alanları neden daraldı?

26 Eylül 2018, Çarşamba 18:12
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ekim yapılan arazi miktarının her geçen yıl biraz daha azalmasını, soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi.

Bereketli topraklar sahipsiz

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ekim yapılan arazi miktarının her geçen yıl biraz daha azalmasını, soru önergesiyle TBMM  gündemine getirdi. Gürer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye, arazilerin ekilmeme sebeplerini sordu.  Gürer, Bakan Pakmedirli tarafından cevaplanması istemiyle verdiği  yazılı soru önergesinde, son 15 yıl içinde 29 milyon dönüm arazinin ekiminden vazgeçildiğine dikkat çekti. 

Gürer, önergesine arazilerin ekilmeme sebeplerini ve yeniden ekim yapılabilmesi için bir çalışma yapılıp yapılmadığının açıklanmasını istedi. Tarım ve hayvancılıkta uygulanan yanlış politikalar dolayısıyla Türkiye’de bu sektörün bitme noktasına geldiğine dikkat çeken Gürer, “Türkiye’de tarım ve hayvancılık ne yazık ki son 15 yılda ciddî hasar  gördü. Konuyu defalarca kez soru önergesi, meclis araştırması ve kanun teklifleri ile gündeme getirdim. Ziraat Mühendisleri Odası’nın yayınladığı bir rapora göre, son 15 yılda 29 milyon dönüm arazi ekilmemiş. Yani ekilebilir tarım arazilerinin 10’da 1’inden fazlası son 15 yılda artık ekilmiyor. Bu ülkemiz için ciddî ve önlem alınması gereken bir rapordur. Çiftçilerin ekimden neden vazgeçtiğinin belirlenmesi ve bu konuda ciddî önlemler alınması gerekmektedir” diye  konuştu.

Okunma Sayısı: 1903
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı