"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Elektrik faturasını düzenli ödeyen vatandaşın parası iade edilsin

31 Aralık 2014, Çarşamba 10:01
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, kayıp kaçak elektrik bedeline ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yaptığı açıklama ile ilgili, “38 milyon abonenin hakkı AKP eliyle gasp edilmeye çalışılarak, enerji hırsızlığı sümen altı edilmektedir. Faturalarını düzenli ödeyen vatandaşlarımızın paraları derhal iade edilmelidir.” dedi.

Bülent Tezcan, yaptığı yazılı açıklamada, “Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, bir elektrik abonesinin faturadaki kayıp-kaçak bedelini dağıtım şirketinden istemesiyle başlayan hukuki süreçte önemli bir karara imza atarak, kayıp-kaçak bedelinin abonelerden alınamayacağına hükmetmişti. 38 milyon tüketiciyi yakından ilgilendiren bu karar tüm elektrik aboneleri için de emsal teşkil etmektedir. Bir tüketicinin aylık 100 TL olarak gelen elektrik faturasının yaklaşık 20 TL'si haksız taleplerden oluşmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLARIMIZIN PARALARI DERHAL İADE EDİLMELİDİR”

Bu haksız duruma karşı Bakan Taner Yıldız’ın, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu kararının bireysel bir karar olduğunu söyleyerek, vatandaşların ayrı ayrı dava açması gerektiğini belirttiğine işaret eden CHP’li Tezcan, şöyle devam etti: "Ancak, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu en üst düzey içtihat yaratan kuruldur. Bu ücretlerin haksız, kanunsuz ve Anayasa'ya aykırı olduğu yüksek yargı kararıyla tescillenmiştir. Vatandaşlarımızın ayrı ayrı dava açma yoluna itilmesi, hak arama özgürlüğünü ortadan kaldırmaya yönelik bir uygulamadır. 38 milyon abonenin hakkı AKP eliyle gasp edilmeye çalışılarak, enerji hırsızlığı sümen altı edilmektedir. Faturalarını düzenli ödeyen vatandaşlarımızın paraları derhal iade edilmelidir.”

Okunma Sayısı: 1146
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı