"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Enerjide dışa bağımlılıktan kurtulabiliriz

22 Aralık 2015, Salı 08:54
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, “Güneş ve rüzgâr gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına yıllık 10 milyar dolarlık yatırım yapılması durumunda, Türkiye enerji alanında dışa bağımlılıktan kurtulabilir” dedi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, yönetim kurulu, meclis ve komite üyeleriyle birlikte Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’ye “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. Ankara Ticaret Odası’nın çalışmaları hakkında bilgi alan Bakan Tüfenkçi,  Dünya Ticaret Örgütü raporlamalarına göre, gümrüklerde bir günlük gecikmenin ticari kaybının yüzde 4 olduğunu, gelişmemiş ülkelerde, gelişmiş ülkelere oranla kağıt ve imza bürokrasinin daha fazla olduğunu söyledi.

Bunu milletimiz kazansın diye yapmamız lazım

İhracatı kolaylaştırmak için yetkilendirmiş ve yerinde gümrükleme sistemini yaygınlaştıracaklarını kaydeden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi de konuşmasında “Tek pencere ile bütün işlemleri elektronik ortama taşıyacağız. 1,5-2 sene sonra ithalatçı da ihracatçı da kendilerine verilen şifre ile yüklediği malın nerede olduğunu görebilecek, hangi aşamada olduğunu görebilecek. Bunları şeffaflaşmak için yapıyoruz. Şeffaflaşırsak denetleme daha kolay olur. Bu çalışmalardaki amacımız ithalat ve ihracatımızın hızlanmasını sağlamak ve maliyetleri düşürmek. Sonuç odaklı çalışmalıyız. Pratik olmak zorundayız. Bunu milletimiz kazansın diye yapmamız lazım” ifadelerine yer verdi.. Birçok düzenlemenin birçok bakanlıkta aynı anda bulunduğuna dikkat çeken Tüfenkçi, “Çalışıp ülkeyi bu yükten kurtarmamız lazım. Örneğin piyasa denetimi Sağlık Bakanlığı tarafından da yapılıyor, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından da. Burada ticaret erbabı mağdur oluyor. Bir tane muhatap oluşturmak lazım” dedi. Bakan Tüfenkçi, konunun hükümet programında yer aldığını ve yeni bir düzenleme getirileceğini anlattı. Bakan Tüfenkçi, Türkiye’yi lojistik merkezlerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini de bildirdi.

Ekrem Özden / İstanbul

Haber Merkezi

Etiketler: ekrem özden
Okunma Sayısı: 1171
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı