"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Esnaf kuralsız marketlerden rahatsız

02 Aralık 2019, Pazartesi 21:27
Perakende Yasasının güncellenmesi geciktikçe esnafın AVM ve zincir marketlere karşı kan kaybettiğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Her geçen gün tüm mahalle, sokak ve caddeleri dolduran zincir market ve AVM’lerin kuralsız açılışlarına Perakende Yasası güncellenerek artık dur denilmeli. Esnafımız bu kuralsızlıklara karşı her geçen gün kan kaybediyor” dedi.

Her sokak ve caddeyi dolduran zincir marketlerin ve AVM’lerin şehrin yapısına ve esnafa zarar verdiğini hatırlatan Palandöken, “A’dan Z’ye elektronikten kırtasiyeye, gıdadan konfeksiyona her şeyi satan zincir marketler her sokağa peş peşe açılarak esnafı bitirme noktasına getirdi. 1 isme ait 10 binin üzerinde şubesi olan bu zincir marketler ülke genelinde 40 bin civarı sayıya ulaştı. Aynı şekilde şehirlerin göbeklerine açılan ve ne içerisinde ne de çevresinde esnafın barınamayacağı AVM’lerin sayısı da 400’ü aştı. AVM ve zincir marketler ihtiyaca göre, konuma göre ya da belirli sayıya göre hiçbir şekilde açılmıyor. Tamamen kuralsız, birbirlerine rakip olma adına yan yana ve karşılıklı açılıyor” diye konuştu.

Ankara - Recep Gören 

Etiketler: tesk, market, palandöken
Okunma Sayısı: 2029
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    3.12.2019 08:38:14

    AVM ve marketler için bundan 20-25 yıl öncesinden beridir aynı şikayet ve açılmaları için kural-kaide olması dile getiriliyor.Ancak PALANDÖKEN'inde ifade ettiği gibi bir ahatapot misali her yanı sarıp-sarmaladılar.K.Esnaf bunlarla nasıl rekabet etsin.Köylere kadar uzanan market zincirleri esasen cemiyetin sosyal yapısını da tahrip eder hale geldiler.Bakkal amcaları,kasap ağabeyleri,manav dayıları bitti.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı