"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Esnafın sesini duyun’

20 Ekim 2019, Pazar 16:11
TESK Genel Başkanı Palandöken, “Esnafımız için etkin bir sicil affı şart. Bankaların yüksek, tefecilerin uçuk ve dengesiz faizlerinin altında ezilen esnafımızın sesi duyulmalı” dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın “kara liste” dolayısıyla krediye ulaşamadığını ileri sürerek, sicil affı getirilmesini istedi.Palandöken, yazılı açıklamasında nakit paraya ihtiyacı olan esnafın “kara liste” sorunu yüzünden kredi alamamasının, tefecilerin sayısının artmasına sebep olduğunu savundu.

Esnaf borcun altında eziliyor 

Binlerce esnafın kara listede yer aldığını öne süren Palandöken, “Zamanında borcunu ödeyememiş, birçok sıkıntı çekmiş esnafımız kara liste sorunu yüzünden krediye ulaşamıyor. Esnaf para ihtiyacını karşılamak için bu kez tefecilerin uçuk ve dengesiz faizleri ve tehditleri ile başa çıkmaya çalışıyor. 

Esnafa yönelik kredi imkânları da varken bunların kullanılmaması ne bankaların ne de esnafımızın yararına oluyor. Esnafımız için etkin bir sicil affı şart. Bugüne kadar çıkarılan 3 sicil affı bankaların inisiyatifine kaldı. Bankaların yüksek, tefecilerin uçuk ve dengesiz faizlerinin altında ezilen esnafımızın sesi duyulmalı. Bu adaletsiz durumun çözülmesi için sicil affı getirilerek esnafımızın krediye ulaşması sağlanmalı.” diye konuştu.

Etiketler: esnaf, TESK
Okunma Sayısı: 2108
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    21.10.2019 09:11:03

    AKP hükümetlerinin kulağı esnafiişçi,çiftçi,memur,emeklilerin sesini duyacak yapıda değilmiş.O nedenle boşuna nefes tüketmeyiniz.Zira onların kulakları başta BANKACILARIN,YANİ FAİZCİLERİN sonrada yandaşların seslerini duyacak kabiliyette imiş.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı