"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fındık ihracatı mart ayında yüzde 53,3 arttı

07 Nisan 2020, Salı 18:13
İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Gören, "Fındık sektörü olarak bizler çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Üretimde güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı." dedi.

İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Gören, koronavirüse rağmen sektörün ihracatının geçen ay yüzde 53,3 arttığını belirterek, "Talepte şu ana kadar bir daralma yaşanmadı. Nisan ayında da böyle devam edeceğini düşünüyoruz." açıklamasını yaptı.

Birlikten yapılan açıklamaya göre, mart ayında fındık ve mamulleri sektörünün toplam ihracatı yüzde 53,3 artarak 136 milyon dolardan 209 milyon dolara yükseldi. Bu dönemde, birliğin ihracatı ise yüzde 105,4 artarak 46,7 milyon dolardan 96 milyon dolara çıktı.

Sektördeki ihracat artışı yılın ilk üç ayında da sürdü. Bu kapsamda 2019'un ocak-mart döneminde 432,8 milyon dolar olan fındık ve mamulleri sektörünün ihracatı, bu yılın aynı sürecinde yüzde 28,7 artarak 557 milyon dolara ulaştı. Aynı dönemde birliğin ihracatı ise yüzde 19,8 artışla 164,2 milyon dolardan 196,7 milyon dolara yükseldi.

Son 12 aylık dönemde toplam fındık ihracatı yüzde 30,2 artışla 1,6 milyar dolardan 2,1 milyon dolara, birliğin ihracatı yüzde 28,2 yükselişle 669 milyon dolardan 857 milyon dolara çıktı.

AA

Etiketler: fındık, ihracat, mart
Okunma Sayısı: 1232
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • kadir sahinoglu

    8.4.2020 13:02:18

    Petrolde oldugu gibi...findik icnde durum ayni...Sömürgeci ülkeler...findiginda degerini kendileri belirliyor...davulun sesi uzaktan hep iyi gelir ama....Türkiye üretimi azaltmak durumunda..olursa...Italya ve Balkan ülkeleri arttiracaktir...Türkiye zaraunada ola..findigi AB ülklerine satma / hibe yoluna gidip.... bir pazar olusturmaya gaytet edebilir...bu sekilde...AB kiskacaindan kurtulma sansi dogar.yoksa biz üretir onlar tadini cikarir....

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı