"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fiyat artışları sahte para riskini arttırıyor

10 Haziran 2024, Pazartesi 14:31
Bu yıl kurbanlık satışlarından yaklaşık 110 milyar TL’ olmak üzere bayramda 150-200 milyar lira arasında bir ciro beklendiği için sahte paraya karşı dikkatli olunması belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı’nda 847 bin büyükbaş, 2 milyon 800 bin küçükbaş hayvan kesildi. Bu yıl fiyatlardaki artış nedeniyle yaklaşık 700 bin büyükbaş, 2.5 milyon küçükbaş hayvanın kesileceği öngörülüyor. Tahminen bu yıl sadece kesilecek kurbanlıklar için 110 milyarı gelir tahmin ediliyor” dedi.

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte kurban pazarlarında ve çarşılarda sahte paraya karşı çok dikkatli olunması gerektiğini belirten Palandöken, “Bayramın yaklaşmasıyla birlikte hareketlenen piyasada, kurban satış pazarlarında dolandırıcılar her zamanki gibi iş başına geçebilir. Dolandırıcılar dikkat çekmemek için özellikle kalabalık pazarları tercih ederek piyasaya sahte para sürüyor. Esnafımız ve kurban ibadetini yerine getirmek için alışverişe çıkan vatandaşlarımız hüsrana uğramamak için bu ayrıntılara dikkat etmeli. Bu süreçte de zabıta ve polis ekipleri denetimleri sıklaştırmalı” ifadelerini kullandı.

İstanbul - Sedat Serdar

Okunma Sayısı: 985
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı