"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gebze’de 50 otomotiv işçisi işten çıkarıldı

26 Ocak 2022, Çarşamba 17:00
Kocaeli’ndeki Gebze Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir fabrikada, Birleşik Metal İş Sendikası’nın çoğunluğu sağlamasının ardından 50 işçinin iş akdine son verildiği öğrenildi.

İşçiler, fabrika önünde eylem kararı aldı. Kocaeli Gebze Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 2 bin 500 kişilik Farplas fabrikasında, işçiler geçen hafta; ücret seviyelerine tepki göstererek iş bırakmıştı. İşçilerin iş bırakmasının ardından fabrika yönetimi bir hafta süre istemişti. 

Sendikada istifa et baskısı

Bu sırada Birleşik Metal-İş Sendikası, fabrikada çoğunluğu sağladığını belirterek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yetki tespiti başvurusu yaptı. İşçiler, fabrika yönetiminin kendilerini sendikadan istifaya ikna etmek istediğini aktardı. Edinilen bilgiye göre 50 işçinin iş akdine son verildi. Fesih bildirimlerinde, “Kanun dışı olarak iş durdurduğunuz, iş yerinde üretimin durmasına, aksamasına ve iş huzurunun bozulmasına sebebiyet verdiğiniz tesbit edilmiştir” denildiği belirtildi.

Ankara - anka

Okunma Sayısı: 563
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Nizamettin Şenatalar

    26.1.2022 23:28:52

    turkuyede sendikal haklar sifir.Sendikanin adi var kendisi yok.turkiyede nnsana kiymet yok

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı