"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Geçen yıl 1700 eczane kapandı

11 Mayıs 2016, Çarşamba 11:02
2015 yılında 500’ü İstanbul’da olmak üzere, 1700 eczane kapandı. 25 bin eczanenin 13 bini yoksulluk sınırı altında.

Cumhuriyet’ten Sibel Bahçetepe'ye konuşan İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, son 10 yılda, ilaç fiyatlarında toplam 572 kez fiyat düşüşü yaşandığını belirtti. Sarıalioğlu, bu düşüşlerin eczanenin kârlılığını düşürdüğünü ama giderlerin artmasına sebep olduğunu ifade etti. 2014’te Dicle Üniversitesi’nde ve Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sahte reçetelerle ilgili soruşturmaların yürütüldüğünü belirten Sarıalioğlu, ilaçların akıbetinin belirlenemediğini söyledi. 

"İnternetten satılan ilaçların yüzde 90’ı sahte"

İnternetten satılan ilaçların yüzde 90’ının sahte olduğuna dikkat çeken İstanbul Eczacı Odası Başkanı uyarıda bulunarak, 2014 yılında internetten satılan bir zayıflama ilacından ölen üniversiteli sayısının 25 olduğunu anımsattı.

Okunma Sayısı: 1909
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı