"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gerçek işsizlik yüzde 24.3

10 Ağustos 2020, Pazartesi 23:58
TÜİK’in Mayıs ayında işsizliğin kişi bazında azaldığını, oran bazında ise sadece yüzde 0.1 arttığını açıklaması, tepkilere neden oldu.

TÜİK Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısının Mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre 331 bin kişi azalarak 3 milyon 826 bin kişi olduğunu, işsizlik oranının ise 0.1 puanlık artış ile yüzde 12.9 seviyesinde gerçekleştiğini açıklamıştı. T24’ün haberine göre, Doç. Dr. Oğuz Demir, gerçek işsizliğin yüzde 24.3 olduğunu belirtirken, “Çalışmaya hazır 4.48 milyon kişi. 1.35 milyonu iş bulmaktan ümidini yitirmiş. 3.77 milyon insanımız da aktif iş arayıp bulamıyor. Toplam 8.2 milyon. Bu rakamı işgücüne (29.38 + 4.46= 33.84) bölersek gerçek işsizlik yüzde 24.3 oluyor. TÜİK bile işsizlikteki felaketi gizleyemiyor.” şeklinde konuştu. 

İş başındaki nüfus 20.4 milyona geriledi

DİSK’in Ar-Ge birimi DİSK-Ar da TÜİK’in dar tanımlı işsizlik verileri yine gerçeği yansıtmadığını belirterek şu değerlendirmeyi yaptı: “Covid-19 etkisiyle revize geniş tanımlı işsizlik ve iş kaybı toplamı 17.2 milyona yükseldi. Son bir yılda istihdam 28.3 milyondan 25.9 milyona gerilerken, iş başında olanlar 20.4 milyona düştü. İş başında olanların sayısı 20.4 milyona geriledi. Covid-19 nedeniyle eşdeğer tam zamanlı iş kaybı 8.6 milyon olarak gerçekleşti.”

Okunma Sayısı: 1066
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı