"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Geri sayım başladı...

21 Ağustos 2016, Pazar 10:57
Asya ile Avrupa'yı 3. kez birleştirecek, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışı için geri sayım başladı.

36 ayda bitmesi planlanan ancak 27 ayda gibi bir sürede tamamlanan boğazın 3. köprüsü, 26 Ağustos'ta düzenlenecek törenle hizmete girecek.

Açılışa 5 gün kala, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve köprü ile bağlantılı Kuzey Marmara Otoyolu güzergahında son rötuşlar yapılıyor. Peyzaj ve temizlik çalışmaları dışında herhangi bir eksiği kalmayan 3. köprü ve otoyolu projesi 27 ayda açılışa hazır hale getirildi. 

Peyzaj ve temizlik çalışmaları da önümüzdeki Salı gününe kadar tamamlanacak.

KÖPRÜYÜ ŞİMDİLİK ONLAR KULLANIYOR

İki kıtayı 3. kez birbirine bağlayan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, şimdilik sadece yüklenici firmaya ait araçlar, iş makinaları ve hafriyat kamyonları tarafından kullanılıyor.

İLKLERİN KÖPRÜSÜ OLACAK

İlklerin köprüsü olacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 59 metrelik genişliğiyle dünyanın en geniş, 1408 metrelik ana açıklığıyla da üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun asma köprüsü ünvanını taşıyacak. Ayrıca köprünün bir başka ilki ise 322 metreyi aşan yüksekliği ile dünyanın en yüksek kuleye sahip asma köprüsü olacak.

İşte 'rekortmen köprü'nün özellikleri

Binlerce işçi ve mühendisin 24 saat aralıksız çalıştığı 3'üncü boğaz köprüsü 59 metrelik genişliği ile bittiğinde dünyanın en geniş köprüsü unvanını alacak. 8 şerit karayolu 2 şerit demiryolu olarak toplam 10 şeritli köprünün deniz üzerindeki uzunluğu 1408 metre olacak. Köprünün toplam uzunluğu ise 2 bin 164 metre. Köprü bu özelliği ile üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun asma köprüsü olacak.

Köprü kulelerinin boyu açısında da köprü yeni bir rekora imza atıyor. Avrupa yakasında Garipçe'deki kulenin yüksekliği 322, Anadolu yakasında Poyrazköy kesimindeki kulenin yüksekliği ise 318 metre. Projenin tamamlanmasıyla Marmaray ve İstanbul Metrosu ile entegre edilecek raylı sistemle Yeşilköy Havalimanı, Kurtköy Havalimanı ve yeni yapılacak 3. Havalimanı da birbirine bağlanacak. Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. boğaz köprüsü, “Yap, işlet, devret’ modeliyle gerçekleştiriliyor.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/yurt-haber/ucuncu-kopru-yu-hic-boyle-gormediniz_388727

DHA

Okunma Sayısı: 3301
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı