"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gıda devi, 800 kişiyi işten çıkaracak

18 Haziran 2015, Perşembe 10:20
Avustralya’nın en büyük iki gıda marketler zincirinden birisi olan Woolworths, karlarının düşmesi sonrasında 800 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu.

Woolworths geçen ay da 400 kişiyi işten çıkarmıştı. Böylece son birkaç ay içinde toplam 1200 kişi işini kaybetmiş olacak. 

Satışların düşmesinin ardından Genel Müdür Grant O’Brien de istifasını açıkladı. Şirket son işten çıkarmalar ve yeni kesintilerle 500 milyon dolar tasarruf etmeyi amaçlıyor. İşten çıkarılanlara, bu finans yılı içinde ödenecek olan toplam tazminat miktarının ise 40 ila 50 milyon dolar tutacağı hesaplanıyor. 

Ancak dev gıda marketleri şirketinin kârının düşmüş olmasına rağmen, bu yıl 2,15 milyar dolar net kâr ettiği açıklandı. Woolworths geçen yıl 2,45 milyar dolar kar etmişti. 

Avustralya’nın diğer en büyük gıda mağazalar zinciri olan Coles ise bu yıl toplam kârını yüzde 3,8 arttırmayı başardı.

Okunma Sayısı: 1310
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı