"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Güneydoğu'nun ihracatında da düşüş

01 Aralık 2015, Salı 14:56
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, ocak-kasım dönemi ihracatında, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 4,7'lik bir düşüşün yaşandığını söyledi.

Çıkmaz, “Toplam 7 milyar 800 milyon 145 bin dolarlık ihracat kayda alındı.” dedi. 

11 aylık süre içerisinde toplam 187 ülkeye ihracat gerçekleştirildiğini ifade eden Çıkmaz, ihracat kayıt işlem hacminin yüzde 5,9’luk düşüşle 8 milyar 391 milyon 342 bin dolar olduğunun da altını çizdi. İhracatta Ortadoğu ülkelerinin yüzde 59,9 pay ile ilk sırada yer aldığını dile getiren Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatörü, sözlerini şöyle sürdürdü: “AB ülkeleri yüzde 16,7 pay ile ikinci, Afrika ülkeleri ise yüzde 10,3 pay ile üçüncü sırada. Irak, Suriye, Suudi Arabistan, ABD, İran, İtalya, Almanya, İngiltere, Libya ve Belçika da bölgemiz ihracatında ilk sıralarda yer alan ülkeler arasında yer alıyor.” 

İhracatı gerçekleştirilen ürünler hakkında da bilgi veren Abdulkadir Çıkmaz, “Halı, kumaşlar, iplikler, pastacılık ürünleri, değirmencilik ürünleri, plastikler ve mamulleri, bitkisel yağlar, dış giyim, demir çelik mamulleri ile ağaç ve orman ürünleri bölgemizden en çok ihracatı gerçekleştirilen ürünler.” diye konuştu. 

İhracatın arttırılmasına yönelik yürütülen çalışmalara hız verdiklerini belirten Çıkmaz, 2016 yılında daha iyi sonuçlar alınacağını sözlerine ekledi.

Okunma Sayısı: 1470
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı