"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Hayvancılık bitme noktasında'

10 Temmuz 2021, Cumartesi 14:52
İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu: “Gübre fiyatı son bir yılda yüzde 100 arttı, hayvancılık bitme noktasına geldi.”

İYİ Parti Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, gübre ve yem fiyatlarındaki artışlara ilişkin, “Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) bugün açıkladığı verilere göre son bir yılda gübre fiyatı yüzde 41,78 arttı. Gerçekte artış yüzde 100 civarında. Hayvancılık bitme noktasına geldi. İktidarla birlikte tarım politikaları da acilen değişmeli” dedi. İsmail Tatlıoğlu seçim bölgesinde yaptığı çiftlik ziyaretinin ardından açıklama yaptı. Tüm sektörler gibi hayvancılık sektörünün de zor günler geçirdiğini belirten Tatlıoğlu, “Son bir yılda yem fiyatları yüzde 100 artmış durumda. 65 liradan 145 liraya yükseldi. Hayvancılık bitme noktasına geldi. Verilen krediler, besicileri daha zor duruma düşürmenin ötesine gidemiyor. İktidarla birlikte tarım politikaları da acilen değişmeli” dedi.

GERÇEKTE ARTIŞ YÜZDE 100 CİVARINDA

Çiftçiye göre gübre ve yem fiyatlarındaki artışın açıklananın iki katı olduğunu belirten Tatlıoğlu, şunları kaydetti: “TÜİK’in bugün açıkladığı verilere göre; son bir yılda gübre fiyatı yüzde 41,78 arttı. Gerçekte artış yüzde 100 civarında. Geçtiğimiz hafta bakan Pakdemirli’nin yaptığı açıklamalar, tarımın nasıl biz vizyonla yönetildiğini ortaya koyuyor. Tarım Bakanı, esasen çiftçinin zararına hayvan kestiğini bir anlamda itiraf etmiştir. Yem fiyatlarındaki bu artış, besicilerimizi çok zor duruma düşürüyor. Fabrika yeminde hammadde bakımından yüzde 50-60 dışa bağımlı olduğumuzu düşündüğümüzde durumun vahameti ortaya çıkıyor. Bu yıl da vatandaşımız kurbana hasret. AKP, tarımın stratejik bir sektör olduğunun farkında değil. 19 yılda yapılan icraat bunun açık göstergesi.”

Etiketler: hayvanclıık
Okunma Sayısı: 1319
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı