"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hindistan ve Pakistan bağırsak ithal ettik

21 Eylül 2015, Pazartesi 12:05
Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte, baharat, sarımsak ve bağırsak satışları canlandı.

Bu arada, Hindistan ve Pakistan’dan getirilen ithal bağırsaklar da piyasaya çıktı.

Baharat satıcılarından Ahmet Ertunç, Kurban Bayramı’nda bazı evlerde geleneksel yöntemlerle sucuk ve pastırma üretimi yapıldığını, bu nedenle bayram öncesi satışların artmaya başladığını anlattı. Kayseri deyince akla önce sucuk ve pastırmanın geldiğini belirten Ertunç, kullanılacak baharatın cins ve kalitesinin önemli olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Kayseri’de birçok aile geleneksel olarak kendi tüketimi için sucuk ve az miktarda pastırma üretimi yapmaktadır. Sucuk ve pastırma üretiminde kullanılacak baharatın kalite ve tuz miktarı çok önemlidir. 10 kilo kıyma için 1 kilo toz biber, 1 kilo soyulmuş sarımsak, 200 gram kimyon, 100 gram karışık baharat ve 200 gram çekilmiş kaya tuzu kullanılır. Biber isteğe göre çok acı veya az acılı olabilir. Hazırlanan bu karışım için de 20 metre bağırsak almak gerekir. Sucuk yapımında tuz miktarı da önemlidir. 10 kilo ete 200 gram tuz yeterlidir. Çok tuz iyi olmaz, az tuz ise sucuğun bozulmasına neden olur."

Ertunç, sucuğun doldurulduğu bağırsakların artık ülkemizde yeteri kadar üretilmediğini, bu nedenle Hindistan ve Pakistan’dan ithal edilen bağırsakları sattıklarını, 10 kilo et için gerekli baharat, sarımsak ve bağırsağın yaklaşık 35-45 TL’den satıldığını söyledi.

DHA

Okunma Sayısı: 2207
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı