"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hisarcıklıoğlu: Tarım alanlarını sanayiye açamayız

10 Ağustos 2017, Perşembe 21:10
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, gelecekteki en büyük tehlikenin kıtlık olduğunu dile getirerek, “İstanbul, Kocaeli ve Bursa artık sanayiye doydu, arazi yok. Tarım alanlarını sanayiye açamayız” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasınca düzenlenen, sanayici ve iş adamları ile oda ve borsa başkanlarının katıldığı istişare toplantısında yaptığı konuşmada, Kütahya’nın sanayileşmede hızla ilerleyen bir  şehir ve aynı zamanda Anadolu’nun parlayan bir yıldızı olduğunu söyledi.  Bölgede Kütahya’nın yatırım yapılacak önemli şehirlerin başında bulunduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Kütahya’daki tüm oda başkanlarımı kutluyorum. Türkiye örnek olabilecek bir davranış sergilemektedir. Bizim kültürümüzde birlik ve beraberlikte rahmet, ayrılıkta azap vardı. Rahmet ve bereketi bulmak Kütahya’daki tüm oda ve borsaları her zaman birlikte hareket etmektedir. Bu çok önemli. Paylaşabilmek çok kolay bir şey değil. Burada oda başkanları paylaşıyorlar. Kütahya artık Anadolu’nun parlayan bir yıldızı. İstanbul, Bursa Kocaeli artık sanayiye doydu, taşıyor. Bu şehirler arazi yetmiyor. Arazi yok. Bursa’daki tarım arazilerini ya sanayiye çevireceğiz, ya da yeni açılım alanlarına gideceğiz.’’ dedi.

‘’Gelecekte beklenen en önemli şey kıtlık’’

Tarım arazilerinin sanayiye açılamayacağını belirten Hisarcıklıoğlu, “Tarım arazilerini sanayiye açamayız. Çünkü gelecekte dünyaya bekleyen en önemli şey kıtlık. Allah bize çok bereketli topraklar vermiş. Bu açıdan Kütahya en avantajlı bölgelerden birisi. Kütahya seramikte, camda ve porselende dünya markası. Kütahya otomotiv yan sanayinde piyasaya girmeye başladı. Kütahya’da 8 firma otomotiv yan sanayi üretimi yapıyor. Kütahya geleceğin sanayisine yani otomotiv yan sanayiine doğru giriş yapmış. Kütahya termal ve sağlık turizmi açısından potansiyeli yüksek” diye konuştu.

AA

Etiketler: tobb, sanayi, arazi
Okunma Sayısı: 2192
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı