"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İş dünyası demokrasiyi koruyamadı

03 Mart 2024, Pazar 00:43
Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi İpek Kıraç, “Ülkemiz iş dünyasında bizden önceki nesiller, ekonomimizin ve sanayimizin güçlenmesinde çok önemli rol oynadı. Ancak istikrarlı bir ekonomik büyümenin temel ihtiyacı olan demokratik kazanımlar konusunda çok net bir söylem ve duruş gösteremediler” dedi.

İpek Kıraç, “Kendi evinde, mahallesinde, şirketinde demokratik olmayan birinin seçimlerden seçimlere demokrasi konuşması bana ne sahici ne faydalı geliyor. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında ev ödevimiz bu bana göre” mesajını verdi. Sivil toplum çalışmalarıyla adından söz ettiren Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi İpek Kıraç, kız çocuklarının hayata eşit katılımı için hayata geçirdiklerini Capital Dergisi’ne anlattı.

Sahici değil

İş dünyasının ülke ekonomisi ve sanayisi üzerindeki etkilerinin yanı sıra 21. yüzyılın demokrasisindeki payının önemine değinen İpek Kıraç, dikkati çeken açıklamalar yaptı. Kıraç, 21. yüzyılda demokrasinin sadece siyasi bir mesele olmadığını, toplumsal ilişkilerde de eşit derecede önem taşıdığını, “Örneğin kız çocukların hayatlarına dair kararlara katılabilmesi ve bunun evden, okuldan, mahalleden başlaması bizim için çok önemli ve bu mücadelenin bir parçası. Aynı şekilde şirketlerimizdeki yönetim ve karar alma süreçleri de öyle. Kendi evinde, mahallesinde, şirketinde demokratik olmayan birinin seçimlerden seçimlere demokrasi konuşması bana ne sahici ne faydalı geliyor” sözleriyle vurguladı.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1181
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı