"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İş dünyası yeni hükümetin bir an önce kurulmasını bekliyor

10 Haziran 2015, Çarşamba 12:20
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, "Ülkemizdeki seçim süreci ve dış piyasalardaki belirsizliklere rağmen, ekonomimiz kendi dinamikleri içerisinde büyüme temposunu sürdürüyor" değerlendirmesini yaptı.

İlk çeyrek büyüme verilerine ilişkin Çağlar, bu büyümeyi ekonomik bir veri olarak değerlendirmekten ziyade, bir başlangıç olarak düşündüğünü ifade etti.

Türkiye'deki seçim süreci ve dış piyasalardaki belirsizliklere rağmen, ekonominin kendi dinamikleri içerisinde büyüme temposunu sürdürdüğünü aktaran Çağlar, üstelik her defasında beklentileri de aştığını kaydetti.

İlk çeyrek büyüme rakamının "rölanti"den çıkışı işaret ettiğini kaydeden Çağlar, bir sonraki çeyrekteki büyümenin daha güçlü olacağına inandığını vurguladı.

Çağlar, seçim sürecinde rölantiye giren ekonomik reformların devam ettirilmesiyle büyümenin yeniden hız kazanacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Çünkü istikrar döneminde ben Türkiye'de ekonominin sağlam temeller üzerine kurulduğuna inanıyorum. Bu Meclis'ten bir hükümet çıkacak ve ekonomik istikrar sürecektir. Rakamlar da gösteriyor ki Türkiye, üreticisi, çalışanı, toplumun bütün kesimleriyle büyüme arzusunda. Şimdi işe koyulup ekonominin çarklarını hızlandırma, milletimizin özlemlerine cevap verme zamanıdır. Türkiye'de rekor bir katılımla gerçekleşen bu seçimin ardından görevlendirilen siyasi partilerimizin sorumluluklarına yakışır şekilde davranacaklarına eminiz. İstanbul iş dünyası olarak beklentimiz hükümetin bir an önce kurularak göreve başlamasıdır."

AA

Okunma Sayısı: 2247
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı