"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İşçinin bu feryadına artık kulak verin

25 Ocak 2022, Salı 18:00
Öz Sağlık-İş, tayin ve becayiş yasağını bir kez daha kamuoyunun gündemine taşıdı.

Genel Başkan Devlet Sert, 696 Sayılı KHK ile kadro alan işçilere getirilen tayin ve becayiş yasağının aileleri darmadağın ettiğine dikkat çekerken, “Pandeminin zor şartlarında kahramanca görev yapan sağlık ve sosyal hizmet işçisinin bu feryadına artık kulak verin” dedi.

Sert konuya ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: “696 Sayılı KHK ile kadroya geçen on binlerce işçi, getirilen tayin ve becayiş yasağı ile perişan halde. Aile bütünlükleri kalmayan, yıllardır ailelerinden çocuklarından ayrı şehirlerde görev yapan bu işçilerin artık aile birliktelikleri parçalanmaya, boşanmalar artmaya başladı. Yaklaşık 2 yıldan beri pandemi koşullarında canla başla çalışan, her türlü riskli çalışma ortamında görev yapan, karantinalı çalışma sistemleriyle psikolojik olarak da yıpranan sağlık ve sosyal hizmet işçileri, kadroya geçtiklerinden beri kendilerine getirilen tayin ve becayiş yasağı ile daha da zor duruma düştüler.”

Ankara - Adnan Solmaz

 

Okunma Sayısı: 1311
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı