"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İslami bankacılık, Euro bölgesinde ilgi görüyor

18 Kasım 2015, Çarşamba 13:26
Avrupa finans sektörünün önde gelen isimlerinin bir araya geldiği 18. Euro Finans Haftası'nda konuşan KT (Kuveyt Türk) Bank CEO'su Kemal Ozan, Euro bölgesinde İslami bankacılığın çok yeni ve farklı bir iş modeli olmasına rağmen ilgiyle karşılandığını söyledi.

Konferanstaki amacın ise İslami ve etik değerlere uygun bankacılık sistemini anlatmak olduğunu dile getirdi.

Avrupa'nın finans sektörünü 18 yıldır bir araya getiren ve alanında ki en önemli organizasyonlarından biri olan Euro Finans Haftası (Euro Finance Week), İslami bankacılık üzerine yapılan oturumlar damgasını vurdu. Frankfurt Kongre Merkezi'ndeki konferansta konuşanlar arasında Maleki Grup Başkanı Dr. Nader Maleki, Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Dr. Vitor Constancio gibi isimlerin yanı sıra KT Bank (Kuveyt Türk) AG CEO'su Kemal Ozan da vardı. 

'İslami Bankacılık, geleneksel bankacılık sistemine karşı bir alternatif midir?' başlıklı bir oturumda konuşan Ozan, Almanya'da İslami bankacılığa ilginin büyük olduğunu belirtti. Müslümanlar arasında da az bilindiği için ilk önce İslami bankcalığın prensipleri hakkında bilgilendirme yapılması gerektiğini vurgulayan Ozan, "Biz Müslümanların paralarını kendi değerlerine göre yatırabilecek ilk kurumuz. Dünyada hızla pazar payını artıran İslami bankacılık, Euro bölgesinde çok yeni. Farklı bir iş modeli olmasına rağmen ilgiyle karşılanması memnuniyet verici." şeklinde konuştu. Konferanstaki amaçlarının ise katılımcılar ve finans sektörüne, İslami ve etik değerlere uygun bankacılık sistemini anlatmak olduğunu dile getirdi.

"İSLAM'IN YASAKLADIĞI ENDÜSTRİLERİ FİNANSE ETMİYORUZ"

İslami bankacılığın, İslami kurallara göre şekillendiğini vurgulayan Ozan, İslam'ın yasakladığı endüstrileri finanse etmediklerini, spekülasyondan uzak durduklarını, reel sektöre destek verdiklerini ve bu yolla ekonomiyi daha istikrarlı hale getirme yönünde katkıda bulunduklarını ifade etti. 

Hedef kitlenin Almanya'da yaşayan Müslümanların yanı sıra etik değerlere önem veren ve Müslüman olmayan müşteriler olduğunu da sözlerine ekleyen KT Bank CEO'su, "Irk, dil ve din ayrımı yapmaksızın tüm müşterilere hizmet sunmayı amaçlıyoruz." şeklinde konuştu. 

Prof. Dr. Bernhard Emunds, Prof. Dr. Martin Büscher, Dr. Helge Wulsdorf, Ugurlu Soylu ve Peter Kruschel'in katıldığı konferansın ikinci bölümünde ise Almanya'da yeni olan İslami bankacılığın geleceği ve ne gibi yenilikler getirebileceği tartışıldı. Kuveyt Türk Bankası'nın yüzde yüz iştiraki olan ve Euro bölgesinde ilk İslami banka lisansını Almanya Banka Gözetim Kurulu'ndan (BaFin) alan KT Bank AG, geçtiğimiz aylarda Frankfurt, Mannheim ve Berlin'de şube açarak işleme başlamıştı.

Okunma Sayısı: 1962
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı