"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İşsizler ordusu büyüyor

24 Şubat 2019, Pazar 21:00
Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, sağlık alanında istihdamın yetersiz olduğunu ve işsizler ordusunun her geçen gün büyüdüğünü söyledi.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, sağlık alanında istihdamın yetersiz olduğunu ve işsizler ordusunun her geçen gün büyüdüğünü vurguladı.

Dr. Çokal, “Sağlık elemanlarının istihdamında çok büyük problemler yaşanmaktadır. Örneğin; Fizyoterapist, Patolog, Paramedikler, radyoloji teknikerleri, ameliyathane teknikerleri, diyaliz teknikerleri, Perfüzyonistler ve bu bölümler gibi onlarcası… Günümüzde sağlık personeli yetiştiren üniversitelerde de birçok bölüm açılarak mezun işsizler ordusu yaratılmıştır” dedi. 

Evlatlarım gibi dertleneceğim

Sağlık alanında istihdam konusunda soru önergeleri ve meclis araştırma önergeleri veren Dr. Çokal, açılan kadroların çok az ve yetersiz olduğunu vurguladı.

Çokal, “Sağlık elamanlarına kadro verilmemesini nedeni kaynak bulamadıkları bahanesi olamaz” diyerek eleştirdi.

Çokal “Sağlık Bakanlığı; araç ve bina giderlerine toplamda 823 milyon civarı kaynak ayırmış ise, sağlık personellerinin de kaynak yok bahanesiyle atama yapılmama şansı bulunmamaktadır” şeklinde konuştu. Türkiye’nin dört bir yanından ziyarete gelerek sorunlarını anlatan bölüm mezunu öğrencilerin olduğunu bildiren Dr. Çokal, “Bu arkadaşlarımızın sorunlarına kendi evlatlarım gibi dertleneceğime ve çözüm yolları arayacağıma söz veriyorum. Sağlık alanında tüm sorunlarla ilgileniyorum. Bu arkadaşlarımızın mecliste sesi olmaya devam edeceğim” diye konuştu.

Ankara - Recep Gören

Etiketler: işsizlik
Okunma Sayısı: 1728
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı