"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İşsizliğe ve inşaat sektöründeki krize çare aranıyor

02 Kasım 2019, Cumartesi 00:53
Hükümet, ekonomiyi canlandırmak ve yüksek işsizliğe çare bulabilmek için kamu bankalarını yeniden devreye soktu.

Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “işsizlikle mücadele adımı” diye duyurduğu İstihdam Kredi Paketi, üç kamu bankasının, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın, istihdamı arttırmak koşuluyla, imalat, hizmet, devam eden konut projeleri ve yurtdışı müteahhitlik sektörüne kredi vermesini öngörüyor. Bankalar, en az 5 kişilik istihdam artırmak karşılığında, 5 bin TL ile 200 bin TL arasında kredi verecek. Yurtdışı müteahhitlik sektörü hariç, diğer sektörlere enflasyonun (TÜFE) iki puan üstünde veya yüzde 12 faiz oranıyla kredi verilecek. Uzmanlar, paketi ‘iyi niyetli’ bulurken, kamu bankalarının devreye sokulmasının yanlış olduğu görüşünde birleşiyor. DW Türkçe’ye konuşan ekonomist Mustafa Sönmez, “İyi niyetli olmakla beraber pek çok firmayı memnun edecek bir önlem değil” dedi. Sanayii sektöründe, kıdem ve ihbar tazminatları yüzünden eleman çıkarılmadığına ancak zam da yapılmadığına dikkat çeken Sönmez, “Sadece kamu bankalarını seferber ederek, 4,5 milyon işsize, ne kadar istihdam yaratabilirsiniz? Tüm bankaların kredi açabileceği, sağlıklı bir makroekonomi politikası izlenirse, istihdam paketine de gerek kalmaz” diye konuştu.

Etiketler: inşaat
Okunma Sayısı: 1496
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ferhat

    2.11.2019 20:18:52

    kım çare arıyor. Siz zorluk ıcınde yaşarken 2oda 1 salon evın kırası veremez ıken O 1000 odalı Sarayında,bir eli yağda bir eli balda yaşayan ,krallar gibi keyıf catan, kendisini ve ailesi özel meyveler,besinler ile beslenen ,ben çocuğuma ilaç bulamz iken ÇÜNKÜ ONUN YANLIŞ SAĞLIK POLITIKASI NEDENİYLE, kendisini ejder meyvelerı ıle özel olarak beslenen_Haram olsun yedikeri zehır zıkkım olsun ona,besleyen (yedikleri ve içtikleri bedenine hıc yaramasın haram , zehır- zıkkım olsun yedikelri inşalalh) Amin ayda 81 mılyon tl maaş alan (asgarı ucretlının 40 katı) E çare ummak bence yanlıştır,gaflettir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı