"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İşsizlik maaşında 5 Nisan endişesi

30 Mart 2020, Pazartesi
Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında kısıtlamalar getirilirken işsizlik maaşı için endişeler büyük.

İşsizlik maaşı almaya hak kazananlar her ayın 5’inden itibaren maaşlarını PTT şubelerinde kimlik numaralarını vererek elden teslim alıyorlar. Türkiye İş-Kur verilerine göre Şubat 2020 itibariyle 592 bin 810 kişi işsizlik maaşı alıyor. Mart sonunda bu sayının artması muhtemel. Yaklaşık 600 bin kişinin PTT şubelerine gitmesi koronavirüs salgını mücadele ederken ‘mesafeyi koruma’yı güçleştirecek. Henüz yetkililerden işsizlik maaşlarında farklı bir yöntem izlenip izlenmeyeceğine ilişkin açıklama gelmedi. Dünya Gazetesi’nin haberine göre, işsizlik maaşının yanı sıra kısa çalışma ödeneği alan işçiler de bunu PTT şubelerinde yine kimlik doğrulaması sonrasında elden alıyorlar. Yine şubat sonu verilerine göre 17 bin 862 kişi kısa çalışma ödeneği alıyor. Bu sayının da mart ile birlikte artması bekleniyor. Özellikle yeni devreye giren teşvikler kapsamında nisan ayında kısa çalışma ödeneğinden yararlanan sayısı çok daha fazla olacak.

Okunma Sayısı: 1440
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı