"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İstanbul'da 1.2 milyon ton asfalt geri kazanıldı

02 Şubat 2016, Salı 14:29
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSFALT, kurduğu asfalt dönüşüm tesisleriyle bugüne kadar yollardan kazınan 1 milyon 238 bin ton atık asfaltı ekonomiye geri kazandırdı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre; atık asfalt kütlelerini şehre geri kazandırmak için geri dönüşüm tesisleri (Plent) kuruldu. Habibler Asfalt Fabrikası’nda kurulan yeni tesisle birlikte İSFALT’ın geri dönüşümlü asfalt üretmeye uygun plent sayısı 8’e ulaştı.

Kazınan asfaltın yüzde 50’ye yakınını sıcak geri dönüşüm malzemesi olarak kullanıma imkan veren tesisler, asfalt ham maddelerinden ciddi tasarruf sağlıyor. Ayrıca, büyük miktardaki atık asfalt kütleleri döküm alanlarına nakledilmek yerine geri dönüştürülüyor ve çevre korunmuş oluyor.

İSFALT AŞ Genel Müdürü Ahmet Ağırman, 2016 yılında da 300 bin ton asfaltı geri kazanmayı ve 2 milyon 500 bin ton asfalt üretmeyi hedeflediklerini söyledi. İSFALT’ın asfalt sektöründe geri dönüşüm uygulayabilmek için çok ciddi bir Ar-Ge yatırımı yaptığını ve laboratuvar kurduğunu vurgulayan Ahmet Ağırman, “Mastik asfalt başta olmak üzere pek çok asfalt çeşidini üretme kabiliyetine sahip olan plenti, Avrupa yakasındaki taş ocaklarına yakın olması sebebiyle Habibler fabrikasına kurduk. Tesis, İstanbul yollarından kazınan atık asfalt kütlelerinin tamamının geri dönüştürülmesi yolunda önemli bir aşama.” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 1591
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı