"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kanayan yara: Zorunlu trafik sigortası!

01 Ocak 2016, Cuma 18:26
Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Zorunlu Trafik Sigortası primlerindeki fahiş artışların özellikle ticari araç sahibi esnafın kanayan yarası haline geldiğini söyledi.

Çelikus, geliri düşük vatandaşın 10 bin liralık arabasına 2 bin lirayı geçen miktarlarda sigorta ücreti çıktığını anlattı. 

ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, yaptığı yazılı açıklamada, “Zorunlu Trafik Sigortası primlerine yılbaşından önce yaklaşık yüzde 245 ve yüzde 300 oranında artış yapılmıştı. Yılbaşından sonra açıklanan yüzde 20 ek zam, hem vatandaşı, hem de esnafımızı zor durumda bırakmıştır. Bu durum sadece taksici, minibüsçü, otobüsçü ve kamyoncu esnafımızı değil özel aracı olan her vatandaşı aynı şekilde mağdur etmiştir. Fahiş artışlar, özellikle ticari araç sahibi esnafımızın kanayan yarasıdır." dedi.

VATANDAŞ VE ESNAF ÇARESİZ DURUMDA

Geliri düşük vatandaşın 10 bin liralık arabasına 2 bin lirayı geçen miktarlarda sigorta ücreti ödemek zorunda bırakıldığını ifade eden Çelikus, şöyle devam etti:

“Vatandaş bu parayı ödeyemediği için arabasını satmak zorunda kalıyor. Ticari araç sahipleri için bu durum daha çıkmaza giriyor. Son yıllarda zorunlu trafik poliçelerini ödemekte zorlanan ticari araç sahibi esnafımızı bir de bu son yapılan fahiş zamlar iyice köşeye sıkıştırdı. Hatta durum öyle vahim bir hal aldı ki hasarsızlık indirimleri hiçe sayılmış olup oranlar kat kat arttı. Sigorta şirketlerinin uyguladığı uçsuz bucaksız zamlara bir sınır getirilmelidir. Sigorta sektörünün Dolar kurundaki ciddi artış nedeni ile yedek parça fiyatlarının artması, artan araç sayısına paralel olarak hasar dosya sayısının ciddi artışı göstermesi, eskisi gibi ciddi ve yaralı kaza olmadığı sürece polis tutanağının artık istenmemesi gibi sebeplerden dolayı yapılan zamların düzenlenmesini talep etmekteyiz. Yasa gereği yapmak zorunda olduğumuz zorunlu trafik sigorta primlerinin adaletli ve vatandaşın bütçesini sarsmayacak makul bir fiyata çekilmesi de mağduriyetin giderilmesi manasında son derece önem arz etmektedir.”

Okunma Sayısı: 2148
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    2.1.2016 10:38:08

    Kart aidatları fahiş HÜKÜMET bizim suçumuz yok, İLETİŞİM şirketleri vatandaşı aldatıyor,HÜKÜMET bizim suçumuz yok, ELEKTRİKTE KAYIP-KAÇAK BEDELİ alınır HÜKÜMET suçumuz yok, PKK şehir ve sokakları esir alıyor,HÜKÜMET suçumuz yok aldatıldık, SURİYE ve nice İSLAM ÜLKESİ ile ilişkiler SIFIR landırıldı,HÜKÜMET SUÇUMUZ yok EY HÜKÜMET GÜCÜN RİSALEİ NUR ve MÜSLÜMANAMI YETİYOR,DEFOOOOOOOOOOL.

  • SADİ

    1.1.2016 23:10:44

    VATANDAŞ BİR OLUP HİÇ SİGORTA YAPTIRMASIN TRAFİK BÜTÜN ARAÇLARI BAĞLASIN O ZAMAN NE OLAÇAK GÖRELİM BAKALIM ÖNÜNE GELEN ŞÖFÖR ESNAFINI DÜDÜKLÜYOR SÖFÖR ESNAFI BİR HAFTA KONTAK KAPATSIN NE OLAÇAK GÖRELİM

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı