"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kar altında '50 kuruşa simit' sırası

26 Ocak 2016, Salı 18:52
Bursa'da 36 yıldır hizmet veren ve uzun zamandır simidin tanesini 50 kuruşa satan ''Tarihi Taş Fırın''a gelenler, simit alabilmek için kar yağışına aldırmadan dakikalarca sıra beklerken, fırının işletmecisi Bilal Kavan ise fiyat uygulamasına ilişkin, "Pazara kadar değil, mezara kadar 50 kuruşa simit satmaya devam edeceğiz" dedi.

​Merkez Osmangazi ilçesi Demirtaşpaşa Mahallesi'ndeki fırın, gün boyu müşterilerinden ilgi görüyor. Fırının önündeki kar kış, sıcak soğuk demeden günün her saatinde oluşan uzun kuyruklar dikkati çekerken, firma sahibinin yıllardır simidi 50 kuruşa satmakta direnmesi de müşterilerinin takdirini kazanıyor.

"Simidi 50 kuruşa sattığımız için babamı tehdit ediyorlar"

Bilal Kavan, simidi sattıkları fiyat uygulamasından vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Kavan, "Pazara kadar değil, mezara kadar simidi 50 kuruşa satacağız. Biz 2023'e kadar simide zam yapmak istemiyoruz. Bu fiyattan sattığımız için tepkiler alıyoruz. İşletmenin sahibi babama tehdit telefonları geliyor. Tabi çok sattığımız için karımız az da olsa var. Günlük 3-4 bin civarı simit, 2-3 bin civarı da tahinli satıyoruz.''

AA

Etiketler: simit, sıra, bursa
Okunma Sayısı: 4183
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    26.1.2016 23:36:56

    Bir hata var.O yerde ABDAL SİMİT FIRINI çook eskiden beridir var.Ancak bu TAŞ FIRIN 35 değil olsa olsa 15 yıl belki tarihi var.AA yanlış bilgi almış ve sevis etmiş.

  • demokrat

    26.1.2016 19:22:08

    2023 ne demek...2071 olsun...bu da takıntılı bir kardeş...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı