"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kasım ayı sanayi ciro endeksi arttı

13 Ocak 2015, Salı 10:49
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,2 arttı. Sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, Kasım ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 0,2, imalat sanayi sektörü endeksi ise yüzde 1,1 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kasım ayı verilerine göre, takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,4 arttı. Sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 1,6 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 5,6 arttı. 

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi gruplarında en yüksek artış sermaye malı imalatında gerçekleşti. Ana sanayi grupları (MIGs) sınıflamasına göre, Kasım ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 3,6 ile sermaye malı imalatında gerçekleşti.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayi ciro endeksinde en yüksek artış kayıtlı medyanın basılması ve çoğatılmasında gerçekleşti. İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, Kasım ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 8 ile kayıtlı medyanın basılması ve çoğatılmasında gerçekleşti. Bu artışı yüzde 4,1 ile ağaç, ağaç ürünleri ve mantar ürünleri imalatı (mobilya hariç) ve yüzde 2,7 ile diğer metalik olmayan mineral ürünlerin imalatı takip etti.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayi ciro endeksinde en yüksek düşüş kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünlerinde gerçekleşti. İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, Kasım ayında bir önceki aya göre en yüksek düşüş yüzde 5,6 ile kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatında gerçekleşti. Bu düşüşü yüzde 5,3 ile temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı ve yüzde 4,3 ile mobilya imalatı takip etti.

Okunma Sayısı: 1005
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı