"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

KHK ile kapatılan 140 vakfın 1512 gayrimenkulü ile ilgili yeni gelişme!

18 Mayıs 2017, Perşembe 13:13
Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Gülen Hareketi ile bağı bulunduğu saptandığı için kapatılan vakıflar ve bu vakıfların mal varlıklarına yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Gülen Hareketi ile mücadele çerçevesinde kapatılan vakıfların güncel sayısını paylaşan Ertem,"Halihazırda 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle 122, 689 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile de 18 olmak üzere toplam 140 vakıf kapatıldı." dedi.

Ertem, kapatılan kurum ve kuruluşların her türlü mal varlığı, alacak ve haklarının belge ve evrak ilgisine göre Hazine veya Vakıflar Genel Müdürlüğüne devredildiğini anımsattı.

Ertem, kapatılan vakıfların mal varlıklarına ilişkin yürütülen çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: 

"Bin 512 adet gelir getirici mahiyette yani akar nitelikli taşınmaz Genel Müdürlüğümüze intikal etti. Ayrıca 88 okul Milli Eğitim Bakanlığına geçti. 230-240 civarında yurt var. 19 Kur'an kursu Diyanet İşleri Başkanlığına geçti. Aynı zamanda benzer amaçlı vakıflara da tahsisler gerçekleştirildi. Hayır amaçlı olanların tamamını tahsis ettik. Akar nitelikli olanların da ihalesine çıkacağız ve kiraya vereceğiz. Böylece kira elde edilecek."

Vakıflar Genel Müdürlüğünce Gülen Hareketi ile ilişkili olduğu tespit edilen ve bu nedenle kapatılan vakıfların gelir getirici mahiyette olan taşınmazlarından elde edilecek kira gelirleri, dezavantajlı vatandaşlar için eğitim, sağlık ve sosyal yardım uygulamaları gibi hayır işlerinde kullanılacak.

AA

Okunma Sayısı: 4043
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı