"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kısa vadeli dış borçta rekor artış

22 Ocak 2024, Pazartesi 23:10
TCMB, Ekim 2023 dönemine ilişkin kısa vadeli dış borç istatistikleri açıkladı. Kasım sonu itibarıyla, kısa vadeli dış borç stoku, 2022 yıl sonuna göre yüzde 15.3 oranında artışla 171 milyar 900 milyon dolar oldu.

Bankalar kaynaklı kısa vadeli dış borç stoku yüzde 8 artarak 67 milyar 300 milyon dolara, diğer sektörlerin kısa vadeli dış borç stoku yüzde 7.9 artarak 58 milyar 300 milyon dolara çıktı. Bankaların yurtdışından kullandıkları kısa vadeli krediler, 2022 sonuna göre yüzde 24.6 artarak 13 milyar 400 milyon dolar olarak gerçekleşti. Gazete Duvar’ın haberine göre, vadesine bir yıl veya daha az kalmış dış borç verisi kullanılarak hesaplanan kalan vadeye göre kısa vadeli dış borç stoku, 226 milyar 300 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti. Böylelikle, kısa vadeli dış borç son beş ayda 20 milyar dolar artarak üst üste beşinci kez rekor kırdı. Toplam borç stoku içinde kamu sektörü yüzde 20.2, TCMB’nin yüzde 20.4, özel sektörün ise yüzde 59.4 paya sahip. Kısa vadeli borçlar, özellikle de özel sektörün kısa vadeli borçları, ekonomik durgunlukta ciddi bir sorun oluşturabilir.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 680
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    24.1.2024 11:39:17

    Heeey gidi günler heeey.IMF'den borç almıyoruz diyenelr iktidara geldikleri 2002 yılı sonu itibari ile bu ülkenin resmi,özel tüm dış borcunun 30 milyar dolar dahi olmadığını unutturdular millete. Bu haberde kısa vadeli yani ülkenin gırtlağını sıkacak borcu hemen 180 milyar dolar. Birde uzun vadeli borçları varın düşünün ne kadar batağa sokmuş faizci,istismarcı ve din-devlet,millet tahrip yıkıcısı YAHUDİ CESARET ÖDÜLLÜ liderin olduğu AKPMHP iktidarı.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı