"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kredi borçları Meclis'e taşındı

08 Aralık 2015, Salı 12:14
CHP Milletvekili Muharrem Erkek, Türkiye genelinde ve Çanakkale'de bankalardan kredi kullanan ve borçlarını ödeyemeyenler konusunu Meclis'e taşıdı.

Türkiye'de ekonominin kötüye gittiğini söyleyen Erkek, esnaf ve diğer vatandaşların kredi çektiğini, ödeyemedikleri için mal varlıklarına el koyulduğunu belirtti.

Bankaların gayrimenkul zengini olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Erkek,

“Ülkemizin ekonomisi kötü durumda. Esnaf, tüccar, ev hanımı, memur, emekli herkes borç batağında. Bu borçların önemli bir kısmı da bankalara.

Yurttaşlarımız, mali açıdan zor durumda kalmamak için kredi çekiyorlar. Zaten ekonomik durumları çok iyi değil, bir de ekonomi kötüye gidince geri ödeme yapamıyorlar.

Geri ödeme yapamayınca biriken faizler ve el koyulan taşınmazlar sürekli artıyor. Şu an ülkemizdeki bankalar gayrimenkul zengini. Hepsi, geri ödemelerin yapılamaması sonucunda alıkoyulan gayrimenkuller.

Bunların içinde kümes ve hattâ ahır dahi var. İşte bu konuda bakanlığın elindeki net bilgileri öğrenebilmek amacıyla bir soru önergesi hazırladım." dedi.

Milletvekili Muharrem Erkek’in, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın cevaplaması talebiyle verdiği önergedeki sorular şöyle:

"Türkiye genelinde ve Çanakkale ilimizde, son 10 yıl içerisinde banka kredisi ile konut alan kişi sayısı kaçtır? Bunların yıllara göre dağılımı nasıldır? Aynı süreçte diğer kredi türlerinden, her biri ayrı belirtilmek üzere ne kadarlık kullanım olmuştur? Bunların tutarları, anapara ve faiz ayrı belirtilmek üzere ne kadardır?

Türkiye genelinde ve Çanakkale ilimizde, son 10 yılda banka kredisi kullananların ne kadarlık bir kısmı geri ödemelerini yapamamıştır? Bunların yıllar itibariyle ve kredi türüne göre ayrıntıları nelerdir? Türkiye genelinde ve Çanakkale ilimizde, konut kredisi geri ödemesini yapamadığı için bankalar tarafından el koyulan gayrimenkul sayısı kaçtır? Bunların içerisinde ev, arazi, sera gibi gayrimenkuller arasında dağılım oranları nasıldır?"

Okunma Sayısı: 1730
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı