"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Maaş zamları memnun etmeli

06 Aralık 2023, Çarşamba 00:15
Enflasyon rakamlarını değerlendiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ocak ayında kamu görevlilerine iyileştirme yapılmalı, yapılan düzenleme kamu görevlisi ve emeklilerini memnun etmeli” dedi.

Kamu İşvereninin “memur enflasyon farkı alacak” söylemi ve “maaş/ücret artışlarını, enflasyon farkı belirlesin” dayatmasının çözüm olmadığı görülmesi gerektiğini ifade eden Yalçın, “Enflasyonla mücadele; sadece sabit ücretlilerin maaşları artırılırken dikkat edilen bir veri, gerekçe ve çerçeve olmaktan vazgeçilmeli, piyasa istikrarının sağlanmasının bir süreç olduğu bilinmelidir. Bu süreç içerisinde devletimizin de %58,46 oranındaki yeniden değerleme oranı üzerinden alacaklarını koruduğu unutulmamalıdır. Maaş artışı ile ürünlere zam yapılması arasındaki yarışın her zaman kaybedeni sabit ücretlilerimiz olduğu gerçeği herkesçe bilinmeli, enflasyonu tetikleyen asli unsurun maaş/ücret artışları değil haksız ve yersiz yapılan piyasa (ürün) zamları olduğu gözden kaçırılmamalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Ankara - Mehmet Kara

 

Okunma Sayısı: 1192
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • S.topuz

    6.12.2023 08:31:32

    Onun için, kökten bir DEĞİŞİM ve YENİ ve TAZE bir İKTİDAR (Millî Mutabakat HÜKÜMETİ) LÂZIMMM! Göreceksiniz her şey çok kısa zamanda, çok daha GÜZEL ve  HUZURLU OLACAK!  Bu kadar basit. Haydi gösterin Millîliğinizi ve VATANSEVERLİĞİNİZİ! Haydi!..

  • S.topuz

    6.12.2023 08:30:16

    Bize acele istikrar ve GÜVEN lâzım! Bunlardan artık UMUT ve ümit kesilmiş ve büyük bir "DEĞİŞİM ZAMANI" çoktaaan gelmiş ve geçmektedir de! Sadece Muhalefetteki değişim bizi kurtarmaz! Ne yaparsa yapsınlar, hepsi boş ve sadece zaman kaybı! Çünkü içerde ve Dış Yatırımcılarda çok büyük bir GÜVEN kaybı söz konusu! Üstelik yanlış EKONOMIK Politikalar ve SIYASÎ dev hata ve falsolar sebebiyle geçmişte kazanılan itibar ve GÜVEN tamamen sarsılmış durumda! Halihazır Hükümeti idare eden siyasî yapı bütünüyle değişip , yeni bir Hükümet kurulmadıkça hiç bir yatırımcı bu Memlekete kendi isteğiyle ve severek gelmez. Çünkü o çok lazım olan GÜVENİ bir kez yitirdikten sonra, onu tekrar kazanabilmek o kadar zor ki, ağzınla KUŞ yakalasan yine de geri gelmez, getiremezsin! Onun için, kökten bir DEĞİŞİM ve YENİ ve TAZE bir İKTİDAR (Millî Mutabakat HÜKÜMETİ) LÂZIMMM!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı