"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Maden devi Glencore'un hissesi çakıldı

29 Eylül 2015, Salı 15:28
Dünyanın en büyük emtia madencilerinden ve tüccarlarından Glencore'un hisse senetleri, düşük emtia fiyatlarının şirketin borç yükünü daha da ağırlaştırdığı endişeleriyle tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi.

Glencore hisseleri dün Londra Borsası'nda yüzde 29 değer kaybederek 97 pence seviyesinden 69 pence seviyesine indi. Glencore hisselerinde  halka arz edildikleri 2011 yılındaki 530 pence seviyesine göre düşüş yüzde 87'ye ulaştı.

Glencore, 2013 yılında madencilik sektörü tarihinin en büyük birleşmesiyle Xstrata'yı 29 milyar dolara almış ve dünyanın en büyük emtia tüccarından, bir madencilik devine dönüşmüştü.

Etiketler: glencore, hisse, madencilik
Okunma Sayısı: 1522
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı