"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Maliye Bakanı: Lüks taşıt kullanımını disiplin altına alacağız

16 Ekim 2015, Cuma 15:10
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir’in kamudaki lüks harcamaların azaltılması yönündeki çağrısına cevap verdi.

Bu çağrının makul olduğunu belirten Şimşek, Partilerinin seçim beyannamesinde de bulunan yeni Taşıt Kanunu'yla kamudaki taşıt kullanımını çok daha ciddi şekilde disiplin altına alacaklarını ve istismarı minimize edeceklerini bu konuda tereddütlerinin olmadıklarını söyledi. 

Şimşek, bütçeye ilişkin Vergi Denetim Kurulu (VDK) Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısının ardından soruları yanıtladı.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir’in kamudaki lüks harcamaların azaltılması yönündeki çağrısının sorulması üzerine Şimşek şunları kaydetti: 

“ASO Başkanı’nın çağrısı makul bir çağrıdır. Bizde hep kamuya yönelik tasarrufları öncelendirdik. 2016 bütçesinde harcamaları disiplin altına almak için personel ve yatırımlar dışındaki tüm harcamaları deflatör kadar artırıyoruz. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim beyannamesinde var. Yeni taşıt kanunu biz meclise gönderiyoruz. Yeni Taşıt Kanunu ile kamuda taşıt kullanımını çok ciddi bir şekilde disiplin altına alıyoruz. Bu anlamda istismarı minimize etmeye çalışacağız. Bu konuda hiçbir tereddütümüz yok. Dolayısıyla biz halkımızın taleplerini dinliyoruz. Bu konuda gereğini yapacağız’’ 

Vergi indirimi olup olmayacağına yönelik soruya da Şimşek, beyannamelerinde birçok kesime yönelik önemli adımlar bulunduğunu bildirdi. Örneğin, bir gencin yeni iş yeri kurması halinde 3 yıl vergi muafiyetinden yararlanacağını veya yeni istihdam edilen gençlerin maaşlarının 1 yıl devlet tarafından ödeneceğini aktaran Şimşek, "Mesela çiftçimiz için yemde, gübrede KDV'yi indiriyoruz. Dolayısıyla evet, vergi indirimleri, hepsi kamuoyuyla paylaşılmış ama hedeftekiler de söz konusu." karşılığını verdi.

Okunma Sayısı: 2375
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İLHAN

    17.10.2015 08:15:31

    Memleket hayrına olunca cez-caz,mv.akp için olunca emre amadedir,emekliye,işçiye,memura,esnafa,çiftçiye gelince taahhüt taahüt seçim bitince ülke şartları caaaz-cuuuz.CEMAZIYEVVELLERİNİZİ BİLİYORUZ efendiler

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı