"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mobilyacılardan tüketicilere önemli tavsiye: Elinizi çabuk tutun

14 Ocak 2016, Perşembe 13:46
İstihdam, üretim ve ihracatın önemli sektörlerinden mobilyanın önde gelen oyuncuları 2016’dan umutlu.

Geçen seneyi sıkıntılı da olsa büyüme ile tamamlayan sektör oyuncularının bu sene ile ilgili umutlarının artmasına mobilya fuarının gördüğü ilgi etkili. Her ne kadar profesyonel alım satım heyetlerine yönelik olsa da fuarda tüketicilere de rastlamak mümkün. Şirket yöneticilerinin ziyaretçiler üzerinden bu sene evlenecek ya da evini yenileyeceklere tavsiyesi ise ellerini çabuk tutmaları yönünde. Çünkü başta döviz ve asgari ücretteki artış olmak üzere artan maliyetlerin fiyatlara yansıması bahar aylarından itibaren başlayacak. 

Beylikdüzü TÜYAP fuar alanı 300’e yakın mobilya şirketine ev sahipliği yapıyor. 12 Ocak’ta açılan fuarı 17 Ocak’a kadar gezmek mümkün. Mobilya evlenecekler için demirbaş listesinin en üst sırasında yer alıyor. Yatak, yemek odaları ve salon takımı derken maliyeti 7-8 bin liradan başlıyor. Henüz düğün mevsimi değil. Ama sektör temsilcileri Cihan'a yaptıkları değerlendirmelerde, döviz kuru ve asgari ücretteki artışın maliyetleri yükselttiğini dile getirdi. Bu yüzden fiyat artışı olacağının altını çizen şirket yöneticilerinin evleneceklere ve evini yenileyeceklere tavsiyesi, “Mobilya işini şimdiden halledin.” şeklinde. 

Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak, bir ev düzmenin maliyetli iş olduğunu, bunun içinde mobilyanın önemli yer tuttuğunu belirterek, bu yüzden dernek olarak kamuya biraz baskı yaptıklarını ve kartta taksit sayısının 9’dan 12’ye çıktığını anlattı. Boydak, bununla birlikte mobilya sektöründe her daim kampanyalar, indirimler yapıldığını, hediye verildiğini ifade ederek, “Yeni evleneceklere, evini değiştireceklere her daim kolaylık sağlıyoruz.” dedi.

EN DÜŞÜK MALİYE 7-8 BİN LİRADAN BAŞLIYOR 

Geçmiş dönem yaşanan durgunluğun firmaları olumsuz etkilediğini ve biraz da cesaretlerini kırdığını anlatan Nevbahar Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Yalçın Kötek, bu yüzden üreticilerin zam yapmak istemediğini vurguladı. Ancak fiyatların inmeyeceğini de belirtti ve “Bu yüzden bence ellerini çabuk tutsunlar, bu sene evlenecek çiftler ürünlerini alsınlar.” tavsiyesinde bulundu. 

Alfemo Genel Müdürü Ramazan Davulcuoğlu da ekonomik gelişmelerin evlenecek, evini yenileyecekler için fevkalade uygun fiyatlar ortaya çıkardığını ifade ederek, “Bütün markalar satış yapabilme adına, kışın cirolarını ayakta tutabilme adına karlılığından fedakarlık ederek, hatta yer yer bazı ürünlerde zarar ederek çok uygun fiyatlı ürünler veriyor. Buradan evlenecek arkadaşlara sesleniyorum; sakın yazı beklemeyin, kıştan mobilyanızı gidin ayırtın, alın. Cidden kar edecekler.” diye konuştu. 

Durapay Mobilya’nın Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Durmuşoğlu da Nisan’a kadar mobilya alanların karlı çıkacağını söyledi. Durmuşoğlu, “Dolar şu an 3 lira sınırını geçti. Şimdi bütün maliyetler 2,5’e göre yapılmıştı, dolarda. Şimdi 3’e geldiğine göre yüzde 20 bir güncelleme olur diye tahmin ediyorum.” şeklinde konuştu. 

Okunma Sayısı: 1531
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı