"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Mülteci’ şartlı kredi

19 Nisan 2024, Cuma 21:02
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen günlerde “müjde” olarak Dünya Bankası’na toplamda 35 milyar dolar borçlandığımızı açıkladı.

Şimşek’in açıklamasını CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Meclis gündemine taşıdı. Cumhuriyet’in haberine göre Öztürk, söz konusu 17 milyar doların ne zaman ve hangi şartlarda alındığını ve akıbetini sordu. Kredi şartlarında yer alan “oluşturulan istihdamın yüzde 50’sinin mülteci olması” konusunu da eleştiren Öztürk, “Hem kredi veriyorlar hem de mültecileri istihdam etme şartı koşuyorlar. Zaten Dünya Bankası’ndan kredi almamız tartışmaya açık bir konuyken, üstüne mültecileri istihdam etme şartının eklenmesi krediyi daha da tartışmalı bir hale getiriyor. Mültecilere istihdam sağlamak onları ülkemizde kalıcı hale getirmek demek değil midir? AKP iktidarı bir yandan kendine seçmen devşirirken bir yandan da ülkenin demografik yapısına müdahale ediyor. Merak ediyorum, kredinin kullanılmasında bu şart ne kadar bağlayıcı?” Kendi vatan evlatlarımız işsizlikle, yoksullukla mücadele ederken; kimi evlatlarımız bu nedenle canına kıyarken mültecilere iş garantisi vermek hangi vicdana sığar?” diye sordu.

ANKARA - MEHMET KARA

Okunma Sayısı: 1758
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı