"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Muşlu karpuz üreticisinin yüzü gülüyor

06 Eylül 2015, Pazar 10:58
Aşırı sıcaklardan diğer bölgelerde tarlada karpuzun bozulması, Muşlu üreticiye yaradı. Muş'ta toptan kilosu 25 kuruştan satılan karpuzun fiyatı, talep artınca 10 kuruş yükseldi.

Organik karpuz yetişrdiklerini söyleyen üreticilerden Felemez Yeşilyayla, Diyarbakır ve çevresinde kilosu 50 kuruştan satılan karpuzun sıcaktan zarar görmesi ile Muş karpuzunun kendisini gösterme fırtası yakaladığını söyledi. Yeşilyayla, "Diyarbakır'da karpuz tarlada yandı. Aşırı sıcaklar bize yaradı. Şimdi karpuzun kilosunu 35 kuruştan satıyoruz. Böylelikle organik ve çok ucuza sattığımız karpuzu tanıtma fırsatı bulduk. Bu lezzeti tadan, seneye artık bizim karpuzların piyasaya çıkmasını bekleyecek" dedi.

Sebze meyve komisyoncuları da Erzurum, Diyarbakır ve Adana’ya karpuz sevkiyatlarının başladığını ilk defa bu yıl Muş karpuzunun gerçek fiyat değerini bulduğunu söyledi.

DHA

Etiketler: muş, karpuz
Okunma Sayısı: 2093
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı