"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ormancılıkta sigortalı ücretli çalışan sayısı yüzde 212 arttı

07 Ağustos 2015, Cuma 12:28
Ormancılık ve Tomrukçuluk Sektöründeki sigortalı ücretli çalışan sayısında artış yaşandı. Sektördeki istihdam bir yılda yüzde 212 artarak 103 bine ulaştı.

TEPAV İstihdam İzleme Bülteni’nin 41. sayısı yayımlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu verileri kullanılarak hazırlanan bültene göre, sigortalı ücretli çalışan sayısı Nisan 2015’te geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,3’lük artışla 13 milyon 681 bin’e ulaştı. Bir önceki aya göre ise sigortalı ücretli çalışan sayısında 353 binlik artış oldu. 

EN FAZLA DEĞİŞİM GÖSTEREN SEKTÖR ORMANCILIK VE TOMRUKÇULUK

Sektörel bazlı değişimlere bakıldığında en fazla değişim gösteren sektör yüzde 212 artışla ormancılık ve tomrukçuluk sektörü olarak belirlendi. Bu sektörü yüzde 142 artışla gayrimenkul faaliyetleri, yüzde 118 artışla kamu yönetimi ve savunma, zorunlu sosyal güvenlik, yüzde 63 artışla kanalizasyon faaliyetleri ve yüzde 61 ile istihdam faaliyetleri sektörü izledi.

Söz konusu artışlar sonucu istihdam, ormancılık ve tomrukçuluk sektöründe 103 bine, gayrimenkul faaliyetlerinde 91 bine, kamu yönetimi ve savunma, zorunlu sosyal güvenlikte 27 bine, kanalizasyon faaliyetlerinde 12 bine ve istihdam faaliyetleri sektöründe 37 bine ulaştı. 

Ormancılık ve Tomrukçuluk Sektöründe istihdam Nisan 2015 itibariyle son 1 yılda 70 bin, son 1 ayda da 69 bin artmış durumda. Son 1 aydaki istihdam artışının yüzde 20’sini bu sektör sağladı.

ORMANCILIK VE TOMRUKÇULUK SEKTÖRÜNDE, KADINLARDA İSTİHDAM SON 1 AYDA 22 BİN ARTTI

Sektördeki istidam artışından kadınlar da etkilendi. Kadınlarda Ormancılık ve Tomrukçuluk Sektöründe istihdam anılan dönem itibariyle son 1 yılda 23 bin, son 1 ayda da 22 bin arttı. Son 1 aydaki istihdam artışında her 5 kadından 1’i bu sektörde çalışmaya başladı.

Okunma Sayısı: 2960
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı