"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Otellerin doluluk oranı yüzde 35'e düştü

08 Kasım 2015, Pazar 12:51
Antalya'ya gelen turistin 3'te 1'ini ağırlayan Manavgat'ta aktif turizm sezonu sona erdi.

Aktif turizm sezonunun sona ermesiyle yıllık 4 milyon turisti ağırlayan Manavgat destinasyonunda otellerin doluluk oranı yüzde 65'ten yüzde 35'e düştü. Turizmciler, kış turizmine yönelik bir çalışma yapılmadığı sürece bu düşük seviyenin 2016 yılı Nisan ayı ortasına kadar süreceğini belirtiyor. 

Sezonun sona ermesiyle bölgede bazı 5 yıldızlı oteller yeni sezon için yenileme çalışmalarına başladı. Sezon değerlendirmesi yapan Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, 2015 yılının turizmciler açısından kayıp bir yıl olduğunu söyledi. Önlem alınmazsa 2016'nın da kayıp yıl olabileceğine dikkat çeken Aydoğan, turizm sektörünün sürekli ötelenen sorunlarının artık halı altına süpürülmesinin son bulması gerektiğinin altını çizdi. 

TURİZM GELİRLERİ YÜZDE 30 DÜŞTÜ

Turizm yatırımlarında planlamanın şart olduğunu vurgulayan Aydoğan, şunları kaydetti: "Sezon başında Rus turizminde yaşadığımız sıkıntılar 2015'in turizmde kayıp yıl olmasına neden oldu. Bölgemizde her yıl ortalama 10 bin yatak sayısı artarken gelen turist sayısında artma olmuyor. Bölgede turizm pastası sürekli küçülüyor. Pazar planlaması yapılmadan her açılan otel sektörde fiyat indirimine neden oluyor. Bu sene bölgemizde fiyat indiriminden turizm kayıplarımız bir önceki yıla göre yüzde 30 seviyesinde. Buda bölge ekonomisini ciddi anlamda etkiliyor. Geçen yıl bölgemizin turizm geliri 3 milyar 750 milyon dolardı. Bunun yüzde 30'nun kayıp olması bölgemizde turizm sektörüyle içli dışlı olan 52 iş kolu sektörünü olumsuz etkiliyor. Buda ödemeler dengesini bozdu. Çoğu turizmci turizm kaybı nedeniyle ödeme yapmada zorlanıyor."

 

Etiketler: otel, doluluk oranı
Okunma Sayısı: 2145
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı